搜索

[釣具] 用乜嘢牌子好呢?

漁痴 發表於 14/6/2009 20:20:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
[quote]
師兄有小小意見,,可吳可以放下四分平爆一事,,,當日各開番自己套寶貝,,事後大家再討論.setting好嗎????如果太過執著,會吳會太過緊....放鬆d一齊燒吓野食.當晚的原材料是....牛排.豬 ...

隨人所慾就得啦!

挑! 加個吹水一地, 就夠啦!
釣魚郎DON 發表於 14/6/2009 23:35:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我第x個報名.............

評分

參與人數 1金幣 +200 收起 理由
漁痴 + 200 邀請咭

查看全部評分

rmokti2005 發表於 15/6/2009 01:23:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
907, 係因為 alanlee 師兄想出泥探討下前置既材料, 才有此提議, 希望你明白.
907907 發表於 15/6/2009 06:56:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

我明白,每個重磯佬都帶點執著.,,我都話各自開番自己果套重磯,,每一個玩開重磯,都會對.新的武器著迷..當大家對任何不大清楚的問題都會抱著抗拒的,, 當晚你由頭到尾,由較到鈎,開枝重磯出黎...大家都是成年人..都會明白事實與答案.就當晚識吓新朋友又無防......
907907 發表於 15/6/2009 13:35:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

補充一句,,星期六..邊位朋友想參加.都可以...是晚燒野食吹水會,好想可以識多幾位朋友...siuleung...魚神前輩.........其他師兄有無時間燒吓野食呀??
jk521 發表於 15/6/2009 16:12:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

36# 907907
比個五我
接住啦 !!!!

評分

參與人數 1金幣 +200 收起 理由
漁痴 + 200 邀請咭

查看全部評分

naobao 發表於 15/6/2009 17:01:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
石鯛/重磯我就無玩,所以釣具心得就無得同大家分享,
至於煮食爐具就可以分享吓,因年輕時都喜歡戶外活動,
我其實幾喜歡用燒白電油嘅爐具,
因火力較強,特別係冬天戶外打邊爐用非常正,
不過操作燒白電油嘅爐具過程就要好小心,
特別係吸煙人士!!
小弟由Coleman Peak 1(啡殼)一路用到MSR,
一向都係支持有信譽嘅品牌,因呢樣野都係絕對要講安全!!
Coleman Peak 1 400kopie.jpg

登錄/註冊後可看大圖
漁痴 發表於 15/6/2009 17:38:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
不過操作燒白電油嘅爐具過程 ...
naobao 發表於 2009-6-15 17:01

呢隻火力好強, 好安全, 爆叔, 果然係老手, 老手咋, 唔係老餅啊!
gabrielkong 發表於 15/6/2009 19:09:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
又路過
907907 發表於 15/6/2009 20:15:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
不過操作燒白電油嘅爐具過程 ...
naobao 發表於 2009-6-15 17:01

爆叔.你套野上雪山仲得,,,果然最強火力