搜索

[其他] 香港磯釣血汗史...請師兄師姐歸位!!

sunhee 發表於 5/5/2009 09:43:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
tdh 發表於 5/5/2009 18:02:17 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
系呀.........當其時全世都未有難食虾賣,如有親朋好友去台湾或日本,都會千付萬托咁求人幫带1至2kg難食虾返來,因為太過麻煩,要返港當日去釣貝店買,又要打包,又要怕溶雪,你知如溶左雪個陣味真系堅過馬騮lin架嘛,肯幫你带返來個
一個己經系當你親人一樣,到左香港無論咩鐘數都要第一時間去接机,又要送埋啊親朋好友返屋企,然後自己返到去幾兄弟溶左舊虾再慢慢一隻隻爬開距黎分。。。每人先分到個一百幾拾隻...........銀纸+人情+時問+。。。。你話d難吃虾為到幾多錢一隻,,,,,,,,,,仲吾糸成日有親朋好友出门,千托萬托之下,真系粒粒佳辛苦架。。。{:48_2983:}

評分

參與人數 3金幣 +410 收起 理由
tagtagtag + 110 送你一對翼!!
sunhee + 200 幸苦晒!!
深淺水 + 100 血汗史!

查看全部評分

樓主| 深淺水 發表於 5/5/2009 20:59:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
特然間覺得自己好幸福!!!!
sunhee 發表於 2009-5-5 09:36

你直頭好鬼幸福啦! 你擁有嘅誘餌粉數目...已經多過當時全香港所有釣具店擁有嘅數目!
 樓主| 深淺水 發表於 5/5/2009 21:03:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
平日唔聲唔聲,  完來潘sir 講故都有一手wor!! kikikikikiki

同我有個問題!!! 潘SIR 當年有冇份帶冰箱回來啊? kikikkiki
sunhee 發表於 2009-5-5 09:42

我當年仲係讀緊書, 冇嘜錢去日本, 所以我唔係冰箱黨!
 樓主| 深淺水 發表於 5/5/2009 21:08:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
系呀.........當其時全世都未有難食虾賣,如有親朋好友去台湾或日本,都會千付萬托咁求人幫带1至2kg難食虾返來,因為太過麻煩,要返港當日去釣貝店買,又要打包,又要怕溶雪,你知如溶左雪個陣味真系堅過馬騮lin架嘛,肯幫你 ...
tdh 發表於 2009-5-5 18:02

你咁鬼多故仔...快快攞D出嚟講啦!
tdh 發表於 5/5/2009 21:19:56 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
你咁鬼多故仔...快快攞D出嚟講啦!
深淺水 發表於 2009-5-5 21:08
我而家系大陸,网速好慢,仲成日寫寫下卡死晒,前面寫概都無埋,返來再寫呀!
 樓主| 深淺水 發表於 5/5/2009 21:30:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我而家系大陸,网速好慢,仲成日寫寫下卡死晒,前面寫概都無埋,返來再寫呀!
tdh 發表於 2009-5-5 21:19

等你!
我通常喺excel寫先, 而後再copy落web度, 會快好多!又唔會卡死!
sunhee 發表於 5/5/2009 22:15:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你直頭好鬼幸福啦! 你擁有嘅誘餌粉數目...已經多過當時全香港所有釣具店擁有嘅數目!
深淺水 發表於 2009-5-5 20:59

甘要加分比我lor!!

評分

參與人數 1金幣 +2 收起 理由
深淺水 + 2 1分太少啦!

查看全部評分

sunhee 發表於 5/5/2009 22:18:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我當年仲係讀緊書, 冇嘜錢去日本, 所以我唔係冰箱黨!
深淺水 發表於 2009-5-5 21:03

大家都係後生仔... 甘有份係冰箱黨gae 老野係邊樹??
快d 出來等我地比個老人pai你地!!
sunhee 發表於 5/5/2009 22:23:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
甘要加分比我lor!!
sunhee 發表於 2009-5-5 22:15

潘大大!! 謝謝你啊! 好似客氣左d wor 你!!!

評分

參與人數 1金幣 +3 收起 理由
深淺水 + 3 sorry 比少咗tim!

查看全部評分