搜索

[釣技] 想問横絞法技巧

er007er 發表於 12/6/2008 19:44:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
榮兄 及 jk兄
不如拍個片講解下 等大家易明d

最好私人幫我補習
因為我都想買橫絞  搵日約你地出黎比我試下投a_a  請你地食抄粉
jk521 發表於 12/6/2008 20:24:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 er007er 於 2008-6-12 19:44 發表
榮兄 及 jk兄

最好私人幫我補習
因為我都想買橫絞  搵日約你地出黎比我試下投a_a  請你地食抄粉

無問題, 遲些釣魚時,你就拿去用我隻玩横鉸啦 ,不用客氣啦 !! 不過我隻係 "白癡"横鉸, 即是連"白癡"都可以用, 不須任何技術, 最適合新手用, 因有免炒粉功能 !!! 你到時唔好話隻鉸咁低B , 無挑戰性喎 !!!!
jk521 發表於 12/6/2008 21:37:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
er007er 發表於 12/6/2008 21:47:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
防炒粉 功能
我驚我照炒..仲低B
不如就今個星期 一於炒哂佢
jk521 發表於 13/6/2008 09:02:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我果隻係, dc7, 好難炒的, 因為有電腦自動感應 去刹brake, 落水那一刻電腦感應到d線出得慢左, 就自動刹brake,不用人手刹brake. 所以, 拋線後, 不用母指去刹brake.
由頭到尾都只係拋線, 完全不用母指去按個杯, 不用理會炒粉的.
牛廣榮 發表於 13/6/2008 11:36:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 er007er 於 2008-6-12 19:44 發表
榮兄 及 jk兄

最好私人幫我補習

勝哥, 同你補習班就唔好啦, 我都好渣的, 來個交流啦
我有個 Bass Rise, 請你玩下先啦
我唔係好識拍片, 有時間你又教下我啦
牛廣榮 發表於 13/6/2008 11:38:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2008-6-12 20:24 發表

無問題, 遲些釣魚時,你就拿去用我隻玩横鉸啦 ,不用客氣啦 !! 不過我隻係 "白癡"横鉸, 即是連"白癡"都可以用, 不須任何技術, 最適合新手用, 因有免炒粉功能 !!! 你到時唔好話隻鉸咁低B , 無挑戰性喎 !!!! ...

DC
福鼠 發表於 13/6/2008 12:03:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2008-6-12 20:24 發表

無問題, 遲些釣魚時,你就拿去用我隻玩横鉸啦 ,不用客氣啦 !! 不過我隻係 "白癡"横鉸, 即是連"白癡"都可以用, 不須任何技術, 最適合新手用, 因有免炒粉功能 !!! 你到時唔好話隻鉸咁低B , 無挑戰性喎 !!!! ...

我都係玩白癡橫鉸咋,冇乜技術嫁
 樓主| 千影_666 發表於 13/6/2008 14:01:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2008-6-13 09:02 發表
我果隻係, dc7, 好難炒的, 因為有電腦自動感應 去刹brake, 落水那一刻電腦感應到d線出得慢左, 就自動刹brake,不用人手刹brake. 所以, 拋線後, 不用母指去刹brake.
由頭到尾都只係拋線, 完全不用母指去按個杯, 不用理 ...

師兄有咁絞,係咁大唔大個?
牛廣榮 發表於 13/6/2008 14:30:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩, 難道已有2位DC 狂人
3千多的玩具