搜索

[釣場] 再一次... 唉

henrymark 發表於 16/2/2009 19:25:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ching good job
ensonwai 發表於 16/2/2009 22:46:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

師兄,首先請你唔好介意我借用你的帖子而借題發揮,Sorry!
我諗 D 噤無釣品嘅人,跟本唔關有冇讀過書呢個問題,好耐以
前教我玩磯釣的一群師傅,有老有嫩,有做老細亦有做地盤,
有 D 操流利英文、日文,亦有連中文都唔識寫的磯釣佬,但,
他們第一次帶我出礁已千叮萬囑我們呢群新手要清潔、保護釣
場,這樣才可長釣長有,玩得開心!
係現今社會中,資訊咁發達,唔駛人日日係耳邊提醒,應該睇
都睇到 D ,"索" 都 "索" 到 D 啦!就係噤,足以證明呢 D 人係
完全唔遵守遊戲規則嘅!試想吓,狗仔都唔會係自己個竇度疴
屎疴尿整污到糟邋遢啦,呢 D 人,唉,可哀……
billynz 發表於 16/2/2009 23:59:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Well done c hing~!!
sam-sam 發表於 17/2/2009 00:12:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幾年前上過1次已後都唔敢上好似企喺垃圾場釣咁,咁環景有魚釣都假
 樓主| sunhee 發表於 17/2/2009 00:43:49 | 顯示全部樓層 IP:- 美國
wah! 甘耐gae貼都chaw 番出黎!!
我同ensonwai C兄一樣, 我part 開gae c兄c姐全都是愛護釣場gae人.
所以覺得ng亂拋垃圾是應份.
當然我有把釣場弄污(ie, 係地d 粉無沖好)但至少ng係過份亂拋...
不過anyway, 現在又係外礁高峰期!
希望今年ng會再見d甘gae情影la!
光頭恩 發表於 17/2/2009 02:15:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實佢地有帶垃圾走,我講緊o既垃圾咪就o係佢地自已囉!!
lo0 發表於 17/2/2009 05:18:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最近出外礁,有位艇家接人轉位時,叫釣友執返D垃圾走,
釣友都執返D垃圾落黎.......(咁大個人,比人叫執垃圾,真係醜.........)
行入船倉艇家比條布釣友抹抹手,仲唔該位釣友tim............
 樓主| sunhee 發表於 17/2/2009 12:12:03 | 顯示全部樓層 IP:- 美國
最近出外礁,有位艇家接人轉位時,叫釣友執返D垃圾走,
釣友都執返D垃圾落黎.......(咁大個人,比人叫執垃圾,真係醜.........)
行入船倉艇家比條布釣友抹抹手,仲唔該位釣友tim............ ...
lo0 發表於 2009-2-17 05:18

好艇家一個!!
亦欣賞d肯合作gae釣友! 都係一種進步
HKFM 發表於 17/2/2009 14:47:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
冇人想去到釣場見到成地粉袋, 大家一齊負責任, 起碼每次都執走自己帶來的垃圾
千又 發表於 18/2/2009 04:26:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唉.............都唔知講乜好...............執得就執.............我對上一次執啲癈線可以初到好似一個網球噤大= ="......無奈