搜索

[釣場] 再一次... 唉

黑仔明 發表於 12/4/2008 11:57:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Sun Hee 我無份制造垃圾,每次我都帶3個垃圾袋搬走垃圾,除咗我啲嚿200磅大垃圾
最強幻象 發表於 12/4/2008 12:40:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
做得好...雖然無可能個個人都咁大同...

但做好自己本份...盡自己能力去做去清潔釣場...

就會令新加入既釣魚人有一個認知...

希望黎緊既釣友可以盡返自己本份...

咁辛苦咁重拎黎玩都無問題...點解淨返輕咁多既膠袋...膠樽都悟拎返走呢...
阿聰 發表於 12/4/2008 12:51:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
   又要影多D拾垃圾相先得
 樓主| sunhee 發表於 12/4/2008 15:46:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

wakakakaka! 但你次次都漏左帶3件垃圾呢! 你都無用垃圾袋袋住我,figo同你自己! wakakakakakaa!!
釣魚初期成日拍你同figo, 你地絕對你好gae榜樣! 不過好久無同你釣魚la! 幾時帶我去wet?
 樓主| sunhee 發表於 12/4/2008 15:51:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 阿聰 於 2008-4-12 12:51 發表
   又要影多D拾垃圾相先得

好ah! 等多d人aware 都好!  希望d 人ng會學醜ng學好
sz-keung 發表於 13/4/2008 10:22:59 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
唉...
~~喂~~ 發表於 13/4/2008 10:27:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
垃圾蟲,無藥可救.
whero 發表於 13/4/2008 12:08:11 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
在網上說了那麼多年,還是到處一堆垃圾虫,因為這些垃圾虫根本就不上網的,我們在這呼籲又有什麼用,又或者說這些人的公共道德就很差,用規勸對他們來說一點也沒用,他們還是我行我素
礁上的垃圾問題我覺得船佬也有一定責任,如果船佬在接送他們時要求一定要清理完垃圾才行,不過這好像不太可能
現在想想香港政府為什麼要處罰亂丟垃圾1500元了,因為有些人用規勸是沒用的,處罰才是最好的手段
rico999 發表於 13/4/2008 12:09:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Shame on the people who litters
gigi1號 發表於 14/4/2008 00:31:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

原帖由 朱記 於 2008-4-12 00:55 發表
睇到哩個帖,感覺好茅盾,
一來想向GIGI,SUNHEE,虎爺等等拾過垃圾同清潔釣場既人敬個禮....沙....律....
另方面又覺你地點解要清潔個釣場.
你地可能會覺我咁講好無保育意識,好自私..
但個問題就好似SUNHEE上面寫過咁.. ...
我們這樣做,並不是什麽出風頭或打動什麼人心!趁現今仲有一點氣力用 and than 本能哋,用正面嘅行動去帮吓哩D"可隣人" god bless you!

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
小銘 + 100 又辛苦你地......

查看全部評分