搜索

[釣場] 再一次... 唉

skylinefei 發表於 14/4/2008 19:30:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唉,我都好明白你心情,有時見到平時自己去開既釣場.其他釣友都留左好多垃圾係度,垂釣既心情即時減左一半!!!!!!!
朱記 發表於 16/4/2008 02:17:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 gigi1號 於 2008-4-14 00:31 發表

我們這樣做,並不是什麽出風頭或打動什麼人心!趁現今仲有一點氣力用 and than 本能哋,用正面嘅行動去帮吓哩D"可隣人" god bless you!

gigi姐,
我諗你曲解左我既意思啦.相信我上面寫既任何一字,都完全無一點意思話你地出風頭或打動什麼人心.我既人比較直接,當做左一次,兩次d人都係咁,我就鍾意要d人自食其果.
你地既舉動絕對係值得令人欽佩既.再一次向各位大大...沙...律.大人不記小人過.
clwong0606 發表於 16/4/2008 04:08:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
釣場無分彼此, 亂掉垃圾可恥 !!
支持清潔行動
gigi1號 發表於 23/4/2008 09:18:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

原帖由 朱記 於 2008-4-16 02:17 發表

gigi姐,
我諗你曲解左我既意思啦.相信我上面寫既任何一字,都完全無一點意思話你地出風頭或打動什麼人心.我既人比較直接,當做左一次,兩次d人都係咁,我就鍾意要d人自食其果.
你地既舉動絕對係值得令人欽佩既.再一次向 ...
朱記,我以你的帖,再引用回覆比其他看帖的人~tyjp-3-1^ !一D誤解都冇~tyjp-3-8^ ,如果真係有令你不安~tyjp-3-4^ , 請饒恕我哩嗰財梳學淺的阿嬋吧!~tyjp-3-6^
samy579306 發表於 23/4/2008 13:27:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位, 算吧啦, 其實呢D人已經冇得教, 大家試想下出得去釣魚的人都係成年人啦, 大家都應該知道D垃圾唔清走的話係有好多蚊蟲滋生, 但係佢地唔係咁諗, 佢地只係諗只求就手就算, 當然我本人十分欣賞你們無私的精神, 但佢地會覺得係理所當然的, 當你們把D垃圾清走後, 佢地又上去, 跟著又滿地垃圾, 佢地點知?因為佢地都有上呢個網囉, 所以我建議大家由得佢, 大家亦暫時不要再上去, 等下次佢地再上去時滿地垃圾, 週圍都係蚊蟲, 又或者佢地自己踩返D垃圾然後冼落海時, 佢地就知道釣場清潔的重要性啦! 有時要用反面教才家
eddy 發表於 23/4/2008 21:00:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我真係好欣賞你地~
希望大家有手尾d~
藍旗吞拿 發表於 23/4/2008 22:57:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實香港人大多數都係讀過下書架~都唔知點解唔識得保持返自己既釣場清潔既,去道邊就將d垃圾掉到邊,唉~真係冇眼睇
Paolo 發表於 24/4/2008 12:52:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
諗下諗下, 磯釣好似渣車咁, 一定要上堂考牌都唔係一件過份既事.
dee_524 發表於 24/4/2008 13:34:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
辛苦晒~
地精哥哥 發表於 16/2/2009 17:38:49 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
釣界...垃圾虫...真系正PK