搜索

[其他] 想買冰箱2.5或3倍邊隻好呢?

樓主| 06wilson 發表於 27/3/2008 10:00:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 10# 的帖子

c兄,想問一下有d牌子冰箱寫著係幾多面真空,真空有咩用ga
承承 發表於 27/3/2008 10:16:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
冰箱推薦用roybl 其次是daiwa
 樓主| 06wilson 發表於 27/3/2008 10:24:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 12# 的帖子

承承c兄,睇書見到d冰箱相同倍數,但係個價錢都好唔同,佢地d用料係咪差好遠ga,咁有冇必要買貴個d呢,
承承 發表於 27/3/2008 10:29:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

都係果句啦,睇你預算拎幾錢出黎買個冰箱,有人覺得幾千元買個冰箱都覺得值,因為買到最頂級及保溫力最強的冰箱,亦有人覺得幾千元買個真既雪櫃放係屋企都得啦!當然價錢同質數係成正比的,一般一千幾佰果d冰箱係大路人所用,牌子就各有fans,自己鐘意個款就ok啦!
 樓主| 06wilson 發表於 27/3/2008 10:36:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 14# 的帖子

我係大華個網睇到兩款都幾鍾意,分別係tss1600x4倍(38000yen) 另一款係gu1600x2.5倍(19500yen),不過價錢相差成倍,唔知邊款比較價錢同質素合理d呢,若果我係上排同港內比較多,其實16升定21升會比較 適合呢
承承 發表於 27/3/2008 10:39:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
如果你會出磯釣,16升一定細,21升啦
 樓主| 06wilson 發表於 27/3/2008 10:45:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 16# 的帖子

c兄,介唔介意講吓你地係以咩野條作去揀一個冰箱呢,你依家用堅邊款冰箱呀?thx
承承 發表於 27/3/2008 10:54:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我用緊呢隻, 原因係平,而且耐用,不過保冷力唔算強,一日釣行唔係成日開都勉強ok!
http://www.ryobi-fishing.com/r-ptcool-n_xs.html
 樓主| 06wilson 發表於 27/3/2008 10:58:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 18# 的帖子

c兄,咁ryobi呢款又如何呢,http://www.ryobi-fishing.com/fishing/r-ptcoolhexa.html邊到可以買到ar
承承 發表於 27/3/2008 11:03:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢款都幾好呀,邊處有得買我就真係唔知喎......