搜索

[釣行] 東涌晨操遇黃腳

wing1232 發表於 14/6/2009 22:21:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C兄勁呀又中漁,我今日去左新位無功宜回,2点到達流好靚,仲耍比我見到有個c兄起左5條牛屎1條白so公全部1斤左右每條,我心諗無死,流又靚拿拿林開粉,一開完粉唔係呀?{:48_2959:}你講得無錯真系飛機流{:48_2967:},直到6点幾閃{:48_2989:}
 樓主| RCL 發表於 14/6/2009 22:55:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C兄勁呀又中漁,我今日去左新位無功宜回,2点到達流好靚,仲耍比我見到有個c兄起左5條牛屎1條白so公全部1斤左右每條,我心諗無死,流又靚拿拿林開粉,一開完粉唔係呀?{:48_2959:}你講得無錯真系飛機流{:48_2967:} ...
wing1232 發表於 2009-6-14 22:21

嘩C兄你揾D位都咁好景.....又牛又白!!下午6點走?釣多陣應該轉流,好好多啵........你釣唔倒都無計啦,全日最流急果段時間.......

晨早D流水都喺一時時,大部分時間都幾急,只有好少時間慢流,就喺果時中魚.......不過都喺僅僅合格咋
jb007r1 發表於 14/6/2009 23:10:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
相片相當漂亮悅目............good
wing1232 發表於 14/6/2009 23:27:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩C兄你揾D位都咁好景.....又牛又白!!下午6點走?釣多陣應該轉流,好好多啵........你釣唔倒都無計啦,全日最流急果段時間.......

晨早D流水都喺一時時,大部分時間都幾急,只有好少時間慢流,就喺果時中魚.... ...
RCL 發表於 2009-6-14 22:55
無發啦坐左幾個鐘,果個C兄我到之前以京釣倒,果場唔釣錯我去到半以竿水有21尺,不過個場條路都幾辛苦有上山有洛山,我真係年幾大。
conan 發表於 14/6/2009 23:37:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄,點去東涌南路橋傍邊
bb仔 發表於 15/6/2009 14:31:22 | 顯示全部樓層 IP:- LAN
 樓主| RCL 發表於 15/6/2009 19:43:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實"個度"死流都幾勁
生流就更加"飛機"
navyseal4021 發表於 2009-6-14 18:04

橋躉果度D流真喺好有性格,看流水表都唔一定估到佢,明明過咗轉流時間,但佢D流水可以一直唔變。有時幾桿外飛機流,埋邊可以慢流,有時出面向左,入面向右......總之要靠臨場
 樓主| RCL 發表於 15/6/2009 19:45:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄你個方法都幾好
側仁 發表於 2009-6-14 18:44

多謝C兄,都喺估估下咋
 樓主| RCL 發表於 15/6/2009 19:47:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
相片相當漂亮悅目............good
jb007r1 發表於 2009-6-14 23:10

C兄米笑我啦,我D技術喺‘零’.....
 樓主| RCL 發表於 15/6/2009 20:42:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄,點去東涌南路橋傍邊
conan 發表於 2009-6-14 23:37

C兄,由東涌去機場有2條橋,近新碼頭果條喺機場路橋,遠D果條就喺南路橋。

可以坐地鐵到東涌站,或巴士到東涌碼頭行過去。

不過老實講果度未必喺東涌一帶嘅最好釣點..........好易龜