搜索

[釣行] 唉!!人老喇!!一晚四次真係吃不消

alanlee0428 發表於 9/6/2009 00:40:07 | 顯示全部樓層 IP:- 上海

我本來都會帶相機. 不過諗起907907上次係銀洲條鯆鯆都有影相, 佢應該會帶掛. 於是於番低. 帶少一樣得一樣. 唉...........唯有用手機映相啦
lun_w 發表於 9/6/2009 00:43:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
恭喜恭喜甘多位,特別係907907同Alan Lee,終於得嘗所願!Alan、下次再整條大D既,升級玩重磯啦,heehee......
歐穎海 發表於 9/6/2009 00:53:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
十分欣賞,重型沉底精髓所在,睇完心情靚靚.
alanlee0428 發表於 9/6/2009 01:01:23 | 顯示全部樓層 IP:- 上海
恭喜恭喜甘多位,特別係907907同Alan Lee,終於得嘗所願!Alan、下次再整條大D既,升級玩重磯啦,heehee......
lun_w 發表於 2009-6-9 00:43

多謝Lun哥. 其實早輪已經扑咗鎚買套480HH(黑竿). 點知比個程咬金截糊. 冇計 . 而家繼續揾緊gana100同480HH
 樓主| 907907 發表於 9/6/2009 06:50:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

今次釣行,真係好好玩..一晚有四口,,最重要是楚雄,版大同alan..三枝神兵一晚開晒光.已後日子有排中有排玩喇!!!玩重磯者,好多時比人話正傻佬..釣具吳平,又重,釣次魚帶成幾十磅出街,,,十去九就算中到魚.都係吳食得......鯆鯆..幾時有條大班咬你口利?????在我黎講,,,所有都是事實,,但一旦中到條兩擔鯆鯆時,我會好緊張同條大鯆死過,,當到達忘我境界,幾時要放,,幾時要收,,,,就算收,都可能收到幾手,轉頭又比怪獸拉多幾手
如果一班人玩,又吳同玩法,一班人要求合作,互相照應,當所有人尊心做起一件事,無論是任何比賽.大家都會享受過程.打重磯重要加多幾分危險性,,每個人都會全力已付,做到最好,最後結果已吳重要,又係果句一齊望住個天,傻笑

評分

參與人數 1金幣 +200 收起 理由
漁痴 + 200 重磯終極境界, enjoy..........

查看全部評分

最強幻象 發表於 9/6/2009 11:38:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好正呀...恭喜晒開光個幾位師兄...不過...

下次影多D相啦...到喉悟到肺呀...
釣魚郎DON 發表於 9/6/2009 17:36:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔係傻笑....係滿足嘅笑容!
釣魚郎DON 發表於 9/6/2009 17:39:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好正呀...恭喜晒開光個幾位師兄...不過...
下次影多D相啦...到喉悟到肺呀...
最強幻象 發表於 2009-6-9 11:38

通常帶咗相機就冇魚中!
alanlee0428 發表於 9/6/2009 17:52:27 | 顯示全部樓層 IP:- 上海浦東新區
通常帶咗相機就冇魚中!
釣魚郎DON 發表於 2009-6-9 17:39

經常都係咁. 呢個好似係宿命率或者魔咒
釣魚郎DON 發表於 9/6/2009 20:40:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
經常都係咁. 呢個好似係宿命率或者魔咒
alanlee0428 發表於 2009-6-9 17:52

係~好邪架