搜索

[釣行] 唉!!人老喇!!一晚四次真係吃不消

釣魚郎DON 發表於 8/6/2009 19:21:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
第四咀仲過引
Doohan 發表於 8/6/2009 19:32:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
偉~ 發表於 8/6/2009 19:34:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
即係睇字都覺得好興奮....
如果玩埋既話真係不得了....
 樓主| 907907 發表於 8/6/2009 20:23:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
打左(今)多年重磯,是第一次講.....大家吳好落利住..要中場休息,再中的話真係要食偉哥先得....諗番起自己都係到笑..真係好飽..好飽......

評分

參與人數 1金幣 +200 收起 理由
漁痴 + 200 呢句嘢, 能講得出, 係好幸福架

查看全部評分

joejoebike 發表於 8/6/2009 20:29:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
精彩!釣得好,但寫得更好,恭喜師兄。
TinTin 發表於 8/6/2009 22:30:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
期待中....
釣魚郎DON 發表於 8/6/2009 23:01:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

繼續.....
*****第4咀2時正大約80斤...醒吔.....116*****

飲飽食醉...吹到一地水....
907907....吩咐各人休息....準備迎接02:00AM 轉流....
楚雄箭步回巢...係箭步...漆黑...山野...無難度.....大覺訓..ZZZZZ.....ZZZZ
我....唔係好眼訓....但係啲蚊香...聞到暈陀陀......Zzzz....zzzz.....
訓到01:45....凍醒過來...
望向右邊30米....炮台....907907...alanlee...孖仔福....繼續吹水
望向左邊40米....炮台...楚雄...唉....訓到唔見咗人....
2時許......"達達達....達達達達達.......達達達達達達......"
我大喊:"楚雄...響絞啊~~~響絞啊~~~"
907907大喊:"唔好叫喇...叫唔醒吔.....跑去幫手~~""

四人小隊出動....
孖仔福....先鋒....上炮台 鎖絞....大喊:"真係中咗!!! 楚雄...醒吔.....""
PENN116 ....180M線....餘下60M.....
楚雄回到控制住116...左右護法在旁侯命....我亦幫手收繩......一手一手...
突然巨獸向左狂颷.....楚雄:"大鑊...左邊有石林......"
Gama100的調子被巨獸.....出盡......
楚雄大喊:"907907..轉移企右邊......"
我累了....孖仔福上....孖仔福累了.....ALANLEE即上...
出去太遠了........一手一手收.....好不容易.....
楚雄已經將巨獸控制於水面....
907907... 手執三分爛鋼勾..伸縮棒....12mm爬山繩..作先鋒...
一义一抽.....取得主線....
907907數回合後扣下魚咀.....
大叫"收"....
大顆兒全力一...二...三...上!一...二...三...上!
......總算把巨獸拖上.....降魔......大約80斤...

評分

參與人數 3金幣 +500 收起 理由
TinTin + 200 寫個勁字!!
漁痴 + 200 寫個勁字!!
歐穎海 + 100 我好欣賞!!

查看全部評分

釣魚郎DON 發表於 9/6/2009 00:03:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔好齋講喇, 有影相就整離昅昅啦 !!
jb007r1 發表於 2009-6-8 16:22

無意影相...
1.無相機
2.好累...太大....唔容易影相....
3.急於放魚....

其實....一切一切會在我們5人記憶中.....持久....留住....
alanlee0428 發表於 9/6/2009 00:24:58 | 顯示全部樓層 IP:- 上海
當我幫版大裝好蝦鬚,眼尾立到alan支杆中左一吓,alan大叫中魚,係人都知喇,大佬呀,剛剛做完人肉蝦鬚,又要開山開劈石,又要跑山,真係好辛苦,到左炮台,因alan第一次中魚,又話上身隻秋,,,,今有胆量就比alan試試(條魚應該吳 ...
907907 發表於 2009-6-8 12:47

點解上身隻秋..............省許咁多隻字嘅? 907907叫我由得佢唔好郁住, 我梗係唔郁啦. 佢吔人未到,我單拖容乜易扯埋我落海架. 短短時間我帶好頭燈同擺正過肚項,  907907同埋阿福哥已經極速埋位 ( 楚雄仲犀利, 係由另一邊山頭超極速嚟到. 唔知佢係咪識水上飄輕功呢? ). 當佢哋埋哂位正想攞定枝竿上身嗰陣, 條鱼比我哋先發圍. 頭果吓枝竿挫哂落去, 竿尾就壓到卡住咗個架攞唔到出嚟. 終於論論盡盡咁攞出嚟, "上身.....起......收.......起.........收" 907907邊托竿邊叫我追線. 過咗分零兩分鐘後, 見到白影. 907907, 福, 楚雄不約而同咁講"X...................咁X細條嘅? 都未見過咁X細條鯆鯆嘅!"  雖然907907同福哥"開始果陣"係幾有義氣極速咁同我頂起枝竿等我容易D收條魚, 但當佢哋講完呢句之後, 就齊齊放手, 話"咁細條, 你自己試吓啦, 得架啦". 我...........佢吖, 原來條鯆B一D都唔細力. 我叫頂唔順同喊救命佢哋幾條友都唔睬我. 求救咗好多聲之後佢哋先至幫我托番枝竿. 跟往907907同楚雄落去. 我以為佢哋攞條魚上嚟影相, 點知佢哋話咁細條魚, 扯甩個鈎算喇, 費是攞上嚟

評分

參與人數 2金幣 +400 收起 理由
TinTin + 200 神童表現!!
漁痴 + 200 得心應手, enjoy................

查看全部評分

alanlee0428 發表於 9/6/2009 00:33:40 | 顯示全部樓層 IP:- 上海
打左(今)多年重磯,是第一次講.....大家吳好落利住..要中場休息,再中的話真係要食偉哥先得....諗番起自己都係到笑..真係好飽..好飽...... ...
907907 發表於 2009-6-8 20:23

要澄清------我哋係互相禮讓僅餘嘅生餌比對方-----又可以講係互推---------閃 . 為咗要斗順條氣, 老大都唔落餌.