搜索

[釣具] 我的南油釣具咁快有貨到

關閉 [複製鏈接]
華少 發表於 20/5/2009 01:22:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
支竿同個絞 玩手持ok wor, 反而釣雞未必得, 支竿食唔到2斤鉛
岩流輕鉛落底 一樣可以釣大物 唔會炒到隔離 不過個架就唔知裝唔裝落船呢....
冰島 發表於 2009-5-18 20:25

個架...
快艇或者可以用到...
大船可能船尾條橫木先有可能裝到...
bluerose 發表於 20/5/2009 23:20:22 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
好正呀,c兄...
ekin66 發表於 20/5/2009 23:32:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
明知套野有限制, 亂點人買野....搵人笨! 真令人失望!!! 這樣都會是釣魚樂趣嗎?? 我都不敢想像!!!

評分

參與人數 1金幣 -100 收起 理由
naobao -100 違規!!

查看全部評分

joecool32 發表於 21/5/2009 16:25:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
明知套野有限制, 亂點人買野....搵人笨! 真令人失望!!! 這樣都會是釣魚樂趣嗎?? 我都不敢想像!!!
ekin66 發表於 2009-5-20 23:32

點解重有依D不知所謂的言論!!!
樓主已經系前面講明點解買依套工具
<唔係發焦魷老點
係我一早已經上討論區話要買呢套嘢
我認為呢種釣魚方法同大魚博鬥先至係享受釣魚真諦
我平時去釣魚都係用幼絲
去魚排用1.2号筏絲
快艇釣用3号碳絲
諗住電絞打上3号PE
我覺得買重型架生,支竿全程裝實在竿架上,全靠大火力釣具自動上魚
咁樣釣魚有何樂趣
前排都在呢個討論區講過,我冇乜力,所以較輕的釣具啱我
唔通用七百幾克船竿,千幾克電絞用嚟手持
人各有志,我只想釣上層魚,同迴游魚鬥吓力就開心>

您出南油要大魚,我出南油要釣魚。各取所需。
系有限制又點呀?唔系700號船竿至系釣魚。

評分

參與人數 2金幣 -70 收起 理由
Kinane + 30 都係阿 joecool32 最理解我想點,無言感激 ...

查看全部評分

漁痴 發表於 21/5/2009 20:04:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

系有限制又點呀?唔系700號船竿至系釣魚。  ...
joecool32 發表於 2009-5-21 16:25

師兄, 算啦,  佢嘅言論,  都係出於正義感, 不過佢無睇清楚樓主嘅聲明同立場啫。
ekin66 發表於 21/5/2009 23:21:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
請問此支船竿性能可以嗎?
shimano   - chermare
電鮫 -  beast master 4000
http://www.fishing-v.jp/movie/?mv=sgea_0904_8505470_01
這套配搭是否可以考慮南油釣巨物嗎?
allan 發表於 22/5/2009 01:47:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

29# 冰島
c兄你好吳明白,鉛和布絲分別,幾多號鉛用幾多號pe都味識,玩內少少,吳好給人笑.

評分

查看全部評分

allan 發表於 22/5/2009 02:03:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

好多釣友,說這套架生.
這樣那樣,正明沒有這
些知識.
講東講西.
好好笑

評分

查看全部評分

bluefire 發表於 22/5/2009 13:25:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

系有限制又點呀?唔系700號船竿至系釣魚。  ...
joecool32 發表於 2009-5-21 16:25
你係該釣具店人仕? 好努力喎.
講多無謂, 睇下樓主去完一次返來點? 讚賞或是粗口..........

評分

查看全部評分

joecool32 發表於 22/5/2009 13:53:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你係該釣具店人仕? 好努力喎.
講多無謂, 睇下樓主去完一次返來點? 讚賞或是粗口..........
bluefire 發表於 2009-5-22 13:25

都幾好笑,原來有不同意見就系釣具店人仕。
樓主已經好明確講出點解簡依套釣具,絕對唔需要D張三李四系到批評。
我依個張三都系時候封口喇!

評分

查看全部評分