搜索

[釣具] 我的南油釣具咁快有貨到

關閉 [複製鏈接]
 樓主| Kinane 發表於 18/5/2009 00:09:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ckseong 發表於 18/5/2009 04:13:29 | 顯示全部樓層 IP:- 馬來西亞
1# Kinane
帥兄!!請問你地响乜釣具网站定貨該???安唔安全該???
我地malaysia無咁多靚貨賣!!!想學下你地上网定靚貨可唔可以給网址我嗎???
kalomex 發表於 18/5/2009 10:17:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
0係船尾玩下放流都OK既~
不過就唔好玩雞喇, 俾你0個日冇乜流可以用斤半鉛上上落落
上到一半俾條狼一野KO你不特只, 仲可能將你成套野拉哂落!
小心小心
sunnychan1953 發表於 18/5/2009 10:27:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
2千幾蚊枝桿都係大陸做,陰公.
ekin66 發表於 18/5/2009 10:29:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我好似 見妳套架生在日本網站只是釣到一般以4斤以下之釣物....超過此磅數...........小心一點!!!
價錢都唔平噃!!!!!!
 樓主| Kinane 發表於 18/5/2009 10:43:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
12# ckseong

唔係上網買,係叫全香港最大嗰間魚具舖訂
xxxxxxxxxxxx

評分

參與人數 1金幣 -10 收起 理由
naobao -10 違規!!

查看全部評分

kalomex 發表於 18/5/2009 10:59:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
發記點你買套咁既野出南油!?
人地0架仔用黎玩魷魚仕掛釣火箭魷架咋喎!
間野幾時變得咁無良...

評分

參與人數 1金幣 -100 收起 理由
naobao -100 如果唔明點解要扣分,就睇吓網站守則!! ...

查看全部評分

joecool32 發表於 18/5/2009 11:27:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
發記點你買套咁既野出南油!?
人地0架仔用黎玩魷魚仕掛釣火箭魷架咋喎!
間野幾時變得咁無良...
kalomex 發表於 2009-5-18 10:59

系咩~!隻電鮫唔只禁少用途掛!
好似註明系中型魚種(中型魚のメジロ・ワラサクラス)玩手持好適合!
有VIDEO為証BO!
http://www.daiwaseiko.co.jp/fishing/09f_show/leobritz/index.html
 樓主| Kinane 發表於 18/5/2009 11:35:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
17# kalomex

唔係xxxxxxxxxxxxxx老點
係我一早已經上討論區話要買呢套嘢
我認為呢種釣魚方法同大魚博鬥先至係享受釣魚真諦
我平時去釣魚都係用幼絲
去魚排用1.2号筏絲
快艇釣用3号碳絲
諗住電絞打上3号PE
我覺得買重型架生,支竿全程裝實在竿架上,全靠大火力釣具自動上魚
咁樣釣魚有何樂趣
前排都在呢個討論區講過,我冇乜力,所以較輕的釣具啱我
唔通用七百幾克船竿,千幾克電絞用嚟手持
人各有志,我只想釣上層魚,同迴游魚鬥吓力就開心

評分

參與人數 2金幣 +20 收起 理由
naobao -10 如果唔明點解要扣分,就睇吓網站守則!! ...
福鼠 + 30 最緊要開心

查看全部評分

joecool32 發表於 18/5/2009 11:42:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
19# Kinane

非常同意!
C Hing深明釣魚非為魚獲只為過程的樂趣!