搜索

[釣行] 上星期五被姦了十分鍾的怪物

誘餌安 發表於 9/7/2012 21:58:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位網友可否大量DD,見你地時常篤爆樓主。如果樓主返去自己釣會分享的話,對大家都係一個損失!
樓主都只係想威下,而各位都係想笑下,無謂迫走樓主!

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
jasonywk + 100 我好贊同!!

查看全部評分

回復 支持 反對

偉~ 發表於 9/7/2012 21:58:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

今次用咩粉去釣....?

最近我買左隻黑鯛力 V10 白 SP....

想買多包超混黑鯛撈埋睇下會唔會有意想不到既效果....

不過我真係太懶好多地方都唔願意去....
如果有你一半咁勤力就好....
可以試到更加多唔同魚種既感覺....
回復 支持 反對

gamalam 發表於 9/7/2012 21:58:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
wong168168 發表於 2012-7-9 21:45
gamalam ching,

咁請問同尾長比邊條好力d?

c師,同size初段爆炸力比尾長強,但持久力尾長強少少,如中到有60cm初頭應該好難起,好易過石斷,拿度兄有d 料子^^
回復 支持 反對

explorer2 發表於 9/7/2012 22:18:10 | 顯示全部樓層 IP:- 澳大利亞
I find this fish in Australia ( fish market ) , we call it " Leather Jacket " , I try it before ( make will tomato and potato soup ).

回復 支持 反對

kin279 發表於 9/7/2012 22:28:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

小丑然 發表於 9/7/2012 22:35:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呵呵我都想试吓中啊
吃一亏长一智下次拍放生片等人无野讲就是了

回復 支持 反對

偉~ 發表於 9/7/2012 22:42:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%88%BA%E5%B0%BE%E9%B1%BC%E7%A7%91

↑....有興趣的朋友一齊研究下

同埋我研究過唔似係豬哥魚呢....
回復 支持 反對

藍巴勒海盜 發表於 9/7/2012 22:45:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
磯耀 發表於 2012-7-9 21:22
條魚隻眼唔似死左,應該變左種而係其地方生存

嗯...真係唔知道了......如果是真的...我比較有興趣的是釣組同中魚過程
回復 支持 反對

wong168168 發表於 9/7/2012 23:49:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
gamalam 發表於 2012-7-9 21:58
c師,同size初段爆炸力比尾長強,但持久力尾長強少少,如中到有60cm初頭應該好難起,好易過石斷,拿度兄有d ...

我要去臺灣會一會呢種魚,睇下有幾堅!
回復 支持 反對

gamalam 發表於 9/7/2012 23:55:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
wong168168 發表於 2012-7-9 23:49
我要去臺灣會一會呢種魚,睇下有幾堅!

168c兄你就好la遠征寶島^^,好彩我下月大假返港口連釣三晚大青針^^諗起都興奮!haha
回復 支持 反對