搜索

[釣具] light jig 一問

樓主| nick_leung12321 發表於 28/3/2010 21:30:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| nick_leung12321 發表於 28/3/2010 22:26:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我隻攪http://www.tica-jp.com/products/lineup/reel/taurus/index.html

登錄/註冊後可看大圖
釣魚戰士 發表於 29/3/2010 02:00:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
從來唔講乜野架生釣幾大條魚. 太多因素. 10斤實上到. 30斤冇人話唔得. 50斤就....
hosunlo 發表於 29/3/2010 10:06:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
哈!我無話同stella差唔多wor............!我只係話用咁ga價錢買咁ga質素ga野算ok咋wor,價錢差天共地我唔會講差唔多囉!我而家更正一下!大家ga設計有好大唔同,只係規格上有小許相似地方!
釣魚戰士 發表於 29/3/2010 12:14:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實唔好介意用D架生平定費. 有幾多人知道d貴野有幾好. 點解賣咁貴.
有冇人諗過買10隻tica好定買一隻shimano好? 我都有隻早期tica起過30幾斤一條海狼. no problem.
你果隻定比我隻好, 只差d線短左dd.
 樓主| nick_leung12321 發表於 29/3/2010 16:28:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
哈!我無話同stella差唔多wor............!我只係話用咁ga價錢買咁ga質素ga野算ok咋wor,價錢差天共地我唔 ...
hosunlo 發表於 2010-3-29 10:06

哈!!!! 我誤會左.........
 樓主| nick_leung12321 發表於 29/3/2010 16:30:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實唔好介意用D架生平定費. 有幾多人知道d貴野有幾好. 點解賣咁貴.
有冇人諗過買10隻tica好定買一隻shima ...
釣魚戰士 發表於 2010-3-29 12:14

30幾斤!!!!!勁呀!!!!!
d線短左dd???? dd=幾多呀???
joesiu 發表於 29/3/2010 17:24:11 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東東莞
30幾斤!!!!!勁呀!!!!!
d線短左dd???? dd=幾多呀???
nick_leung12321 發表於 2010-3-29 16:30

nick師兄,你係咪買呢隻 TP-6000s

限於budget,我想你都無乜可選了.....至於上絲,可以打250m/4号pe,都足夠了
 樓主| nick_leung12321 發表於 29/3/2010 20:16:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
nick師兄,你係咪買呢隻 TP-6000s

限於budget,我想你都無乜可選了.....至於上絲,可以打250m/4号pe,都足 ...
joesiu 發表於 2010-3-29 17:24

可唔可以介紹下隻攪呀!! 師兄
 樓主| nick_leung12321 發表於 29/3/2010 20:33:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢隻攪Medium Jig 得唔得呢?????