搜索

[其他] 柴灣新手想搵師兄指教玩磯釣....

Ivanma 發表於 27/3/2010 09:50:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
請問有無師兄平時會係東區一帶玩磯釣架?小弟真係好想學玩架但我真係搵唔到途徑學!有無師兄有時間收徙弟呀?學費可傾。平時玩投釣多,磯釣都係買書睇。我返一放二,有無師兄平日一個人釣?叫埋我當識多一個朋友都好啦!最多我出粉錢好嗎?
owenchan 發表於 27/3/2010 10:53:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

柴灣新手想搵師兄指教玩磯釣....

返一放二做消防?講錢就失感情啦!不過住東區陪釣就無問題!但最更要你有無磯釣裝備先!同你可以作釣多少時間!我就一般釣6小時以上!還會釣通頂!老實講我都系想識多一個東區釣友可以消費平D因為一人打粉唔化算!你隨時可以pm我
 樓主| Ivanma 發表於 27/3/2010 11:20:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

師兄我仲未有裝備架.....我想睇師兄現場玩一次先,然後聽意見去買裝備,,pm 你先
7-UP 發表於 27/3/2010 11:32:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

owenchan 發表於 27/3/2010 11:37:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 3# Ivanma

咁幫你唔到啦!
naobao 發表於 27/3/2010 11:52:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

請問有無師兄平時會係東區一帶玩磯釣架?小弟真係好想學玩架但我真係搵唔到途徑學!有無師兄有時間收徙弟呀 ...
Ivanma 發表於 2010-3-27 09:50

網上交流千萬唔好講錢!!
講錢失感情,講感情又失友情...
總之越簡單越好,純粹釣魚就好,
有興趣於任何釣法,
可以主動PM一吓人,
其實網站,如要約腳係要去活動版,
如未有固定時間活動,
建議你去魚樂同鄉會分區版登記,
http://www.fishinghk.com/forum/forum-235-1.html
有人想搵同區釣友都可以搵到你!!
alex_dick 發表於 27/3/2010 12:44:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

這個活動最適合樓主
冇架生齋睇都得  
又有咁多C兄可以請教
 樓主| Ivanma 發表於 27/3/2010 22:54:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

首先好多謝大家提點,我唔應該在網上講錢,sorry 先
今日真係十分開心,估唔到真係有師兄咁熱心肯教我喱d新人,仲借竿借浮波借.....,數都數唔曬!!由天文地理,到落竿綁釣組,全都細心教導,無微不致,今日我已經可以自己綁成套釣組及所有線結,仲中咗兩條魚呢
一切感激...盡在不言中!!

owenchan 兄, 多謝你!!
haihai 發表於 28/3/2010 22:44:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

我住柴灣 新学玩磯釣。有时间大家出来玩下