搜索

浦克 發表於 21/6/2007 22:07:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #28 biker 的帖子

哈哈.....唔識fit魷唔代表膚淺, 師兄言重啦, 討論區有良性既討論係好既, 唔好將大家既已見放係心就得啦!
大尾魷生長速度係視乎每個水域, 氣候等等都會有影響, 雖知道大尾魷每日平均既生長速度係3-5mm(如果我無記錯既話), 但亦都唔係可以係一年到18個月內可以生長一定既體型同重量, 放唔放生當然係每個釣魚人自己去決定或衡量, 本人亦都明白亦都從不過問,  但係按本綱既宗旨, 亦都希望帶比大家一個正確既釣魚理念! 及一個正確既"保育"意式!
biker 發表於 21/6/2007 22:27:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #31 浦克 的帖子

good~~我認同啊~~我需要不懂fit魷.但有時見到你地既收穫.都幾爽呀...但可惜我無時間去賞試...很遺憾啊~~~
浦克 發表於 21/6/2007 22:31:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #32 biker 的帖子

好感謝師兄明白同認同, 如果對餌木釣有興趣, 不如都學下啦, 我見你應該係鐘意船釣既, 學識餌木釣, 第時釣班就唔駛叫艇佬幫你買大尾魷做餌啦!(講笑)!
最強幻象 發表於 21/6/2007 22:39:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>浦克</i> 於 2007-6-21 10:31 PM 發表

好感謝師兄明白同認同, 如果對餌木釣有興趣, 不如都學下啦, 我見你應該係鐘意船釣既, 學識餌木釣, 第時釣班就唔駛叫艇佬幫你買大尾魷做餌啦!(講笑)!  ...

有個我悟太鐘意既人...佢以前潛水打過一隻超過十四斤...我睇過張相...真係比呢二隻大好多...

悟使講笑既浦浦...我個fd出大海前都會叫我入西貢幫手搵餌...
浦克 發表於 21/6/2007 22:54:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #34 最強幻象 的帖子

唔怪得到我入西貢無晒啦, 原來係你隻大象!!!!!!!!
最強幻象 發表於 21/6/2007 22:56:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>浦克</i> 於 2007-6-21 10:54 PM 發表

唔怪得到我入西貢無晒啦, 原來係你隻大象!!!!!!!!  

今年玩過二次咋... 咁都入埋我數...
浦克 發表於 21/6/2007 22:59:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #36 最強幻象 的帖子

兩次! 唔怪得入西貢兩次都無咩好收穫啦! 你個衰野! 嚴禁入西貢三年, 即時生效!
最強幻象 發表於 21/6/2007 23:01:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>浦克</i> 於 2007-6-21 10:59 PM 發表

兩次! 唔怪得入西貢兩次都無咩好收穫啦! 你個衰野! 嚴禁入西貢三年, 即時生效!  

係咪個艇家帶埋你去D死位呀...
浦克 發表於 21/6/2007 23:04:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #38 最強幻象 的帖子

果d艇家, 都唔夠我多位呀, 我駛跟佢地行! 同埋, 我家下好少boat egi啦, 大象!
最強幻象 發表於 21/6/2007 23:09:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>浦克</i> 於 2007-6-21 11:04 PM 發表

果d艇家, 都唔夠我多位呀, 我駛跟佢地行! 同埋, 我家下好少boat egi啦, 大象!  

係咩... 好少boat egi都悟使打人架...