搜索

19-6-2007 鴨仔坑

3368899 發表於 20/6/2007 11:50:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
這條是最大的,15+磅,不過係Jighead+死蝦!

幾個鐘冇左10個Jighead.

評分

參與人數 7威望值 +185 金幣 +175 收起 理由
kk.kk -5 -5 勁噃..不過唔係用蟲蟲,所以扣分 ...
shek9kung + 10 15隻~~傷亡慘重....................... ...
ncc + 50 + 50 師兄靈活變通
小小強 + 30 + 30 靈活變通好收獲
Andy + 30 + 30 好大條呀!
gilsonli + 50 + 50 勁呀~ 勁哥
jk521 + 20 + 20 有無大條呀 !!!! 勁 !!

查看全部評分

jk521 發表於 20/6/2007 11:58:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
15磅以上 , 有無大條呀 !!!! 勁 !!
用什麼架生 ??? 介紹吓啦 ?
總之 , 勁 啦 ! 師兄 !!!

jk521 發表於 20/6/2007 12:01:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
估唔到鴨落到咁大條魚 !!!! 咁落法, 我地好易比d魚玩死 ga wow, 起碼死好多 jighead 啦 !!!
Andy 發表於 20/6/2007 12:12:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
至叻係你! Kit
naobao 發表於 20/6/2007 12:16:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| 3368899 發表於 20/6/2007 12:22:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2007-6-20 12:16 發表

用死蝦,不如用鉛頭勾喇,無咁重皮!!

我只帶了S.B.同Jighead,D死蝦係人地走左我執的。

夜晚玩S.B.都幾死下!
飄飄然 發表於 20/6/2007 12:33:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢條魚個口多唔多野汁呀勁哥kakakakaka!!!!
jk521 發表於 20/6/2007 13:15:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 飄飄然 於 2007-6-20 12:33 發表
呢條魚個口多唔多野汁呀勁哥kakakakaka!!!!

都可能有十隻8隻jigheads
OSCAR 發表於 20/6/2007 13:20:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
不過要用4號或以上子線會好d, 不過用布線直出都得, 條魚無得走.......
夜釣魚塘, ok喎!!
小小強 發表於 20/6/2007 13:29:30 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
靈活變通,jighead都可以配生蝦或死蝦,往往收獲可能好過淨軟蟲,咁當然要視乎當日d魚既口味啦