搜索

[釣具] 有乜好提議整靚個竿袋

907907 發表於 22/6/2009 20:56:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我又黎......底物行
石鯛師 發表於 22/6/2009 23:37:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都試吓.....((ク工の鬪))......ク工の(黃色)鬪(鮮紅色)鬪字仲要大大隻,の字細隻啲,用人手秀上去仲正....
 樓主| alanlee0428 發表於 23/6/2009 00:06:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

師兄, 唔好喇掛. 人手綉上去......如果冇人肯睬我......我咪自已綉到手指都穿埋   揾綉花機綉收唔收貨先?

"ク工" 係咪"底物"咁解呀?
石鯛師 發表於 23/6/2009 00:30:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

13# alanlee0428
大陸有人手綉字,有時間我去問清楚.......(好似幾十蚊攪惦)
有綉花機當然最好.......

ク工.......應該喺解作大物..... 你枝孖H都有呢兩隻字.....
"鬪"字係日文鬥字......戰鬥.........
如錯勿怪.......
907907 發表於 23/6/2009 06:26:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄, 唔好喇掛. 人手綉上去......如果冇人肯睬我......我咪自已綉到手指都穿埋   揾綉花機綉收唔收貨先?

"ク工" 係咪"底物"咁解呀?
alanlee0428 發表於 2009-6-23 00:06

日本叫///帝王魚....大班班
石鯛師 發表於 23/6/2009 23:27:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
15# 907907
呵....原來係咁解... 都係隊長識日文....hehe....
咁睇吓"鬥大班班""ク工の鬪"啱唔啱用.......
 樓主| alanlee0428 發表於 24/6/2009 00:40:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
15# 907907  
呵....原來係咁解... 都係隊長識日文....hehe....
咁睇吓"鬥大班班"""啱唔啱用.......
石鯛師 發表於 2009-6-23 23:27

唔該晒, 唔該晒 幾鐘意 "ク工の鬪" 呢個名. 唯一唔肯定的是"鬪"字筆劃太密, 即是綉字出來的效果不清晰. 要check吓先. 另外亦在考慮"底、大物狙" , 唔知就咁得唔得, 使唔使加埋個"擊"字先通順. 如果要就煩咯. 因為個"擊字筆劃亦都係太密了.
釣魚郎DON 發表於 24/6/2009 12:13:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
日本有" 山口組"........香港有"底物組"
釣魚郎DON 發表於 24/6/2009 12:17:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
底物倶楽部
Doohan 發表於 24/6/2009 12:30:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
底物倶楽部
釣魚郎DON 發表於 2009-6-24 12:17

靚女倶楽部..................