搜索

2007-06-24釣場清潔行動日[香港]

關閉 [複製鏈接]
朱記 發表於 7/6/2007 00:09:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

你出邊個井呀?可能會撞見喎!
爆叔,sorry呀,一早約齊成個會包船出南油,所以去唔到..人唔到精神同禮金一樣到!
回復

coolfire 發表於 7/6/2007 00:17:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
小小意見....我覺得各位師兄贊助既經費或其它物資方面, 不如留返下次大規模先贊助, 呢次只小試牛刀, 我覺得自己出返都問題唔大(只係幾十蚊)..反而下次大規模時可能真係需要經費啦..
(當然師兄們想呢次都贊助埋就更好啦.. )
回復

樓主| naobao 發表於 7/6/2007 00:41:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 朱記 於 2007-6-7 00:09 發表

你出邊個井呀?可能會撞見喎!
爆叔,sorry呀,一早約齊成個會包船出南油,所以去唔到..人唔到精神同禮金一樣到!

唔緊要!!呢個會係持續性活動,大把機會參與
呢開會提番多D意見就夠喇!!
回復

樓主| naobao 發表於 7/6/2007 00:44:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2007-6-6 19:31 發表
爆叔....我逢曰都要出團...有無其他方面既野可幫手...
又或者果日出完油井回來先過來...

Tiger,唔好咁客氣,放心喇
用得著你一定出聲
回復

樓主| naobao 發表於 7/6/2007 01:33:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 yamamoto 於 2007-6-6 13:40 發表
當天約左人去cam應該出席唔倒啦!
但係我都會參與到時喺營地及附近釣場作清潔行動。
不如當日定為清潔釣場日,能夠出席倒網站活動當然好啦,如不能出席或在其他地方及釣場的老友都一同參與,清潔當地垃圾呀..好唔好呀?
:em5 ...

其實都唔一定要定個"清潔釣場日",
如果想証明俾人睇,有好多釣友都係愛惜釣場,
我提議大家如果釣完魚,花少少時間,
順便影D清理垃圾照片放上黎!!
咁樣唔係做show,係實際行動!!!
回復

樓主| naobao 發表於 7/6/2007 02:06:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 coolfire 於 2007-6-7 00:17 發表
小小意見....我覺得各位師兄贊助既經費或其它物資方面, 不如留返下次大規模先贊助, 呢次只小試牛刀, 我覺得自己出返都問題唔大(只係幾十蚊)..反而下次大規模時可能真係需要經費啦..
(當然師兄們想呢次都贊助埋就更好 ...

好!!贊成!!!!!
其實釣魚活動喺香港....講真無咩地位
所帶黎嘅經濟推動力,又有無人重視過??
大家有無留意過,喺香港經濟低迷時期,
釣友所有直接及間接消費有無減少過??
但政府一直無重視過,除左梁錦松出力推動過合法魚排釣魚!!
喺世界各地釣魚已經係一種運動,
無論比賽或者交流活動都十分受重視,
釣友今日面對種種矛盾,你話邊個最大責任??
我個人覺得甚麼wwf講過咩野說話,咩野提議,唔係最大問題,
今日政府如果唔接納佢地建議,唔等於官員精明,釣友有幸,
因為第日隨時又有ww??出現,問題始終都係會困擾我地!!
記住只要你係一個負責任嘅釣友,你就有權合法合理享受你應有嘅空間,
理性嘅釣遊活動會威脅海洋資源,根本就係廢話!!

各位有心的師兄,我諗等攪完第一次活動之後,
大家檢討過,有左更明確方向之後,你地再出錢出力都未遲!!
非常非常非常多謝大家支持!!
回復

阿恆 發表於 7/6/2007 02:59:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2007-6-7 01:33 發表

其實都唔一定要定個"清潔釣場日",
如果想証明俾人睇,有好多釣友都係愛惜釣場,
我提議大家如果釣完魚,花少少時間,
順便影D清理垃圾照片放上黎!!
咁樣唔係做show,係實際行動!!! ...

如果有短片幾分鐘....我加100
回復

阿恆 發表於 7/6/2007 03:01:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我一定來......出一點點既綿力..
回復

嘉露 發表於 7/6/2007 10:52:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁呀,睇下係去邊個位清潔釣場啦,如果唔係太熱既話我諗我會整定d
甜品比大家試下既,(因為我怕佢地變)
回復

anglerboh 發表於 7/6/2007 11:52:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
時間己決定左啦..
地點..大家有咩提議呀
回復