搜索

2007-06-24釣場清潔行動日[香港]

關閉 [複製鏈接]
naobao 發表於 5/6/2007 23:50:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
活動類型:
釣友公益活動
開始時間:
24/6/2007 11:00 至 24/6/2007 15:00 商定
活動地點:
西貢橋咀
每人花銷:
100 元
已報名人數:
剩餘名額:
4 人
報名截止:
22/6/2007 23:00
注意:因細節尚在安排中,活動內容會隨時修改!!
各位為左實踐本網其中一個宗旨,我地決定行出第一步,攪一次釣場清潔行動,簡單黎講會選擇一個釣點義務執垃圾,盡我地所能,還我地釣點河山,雖然只係綿力,正所謂,做得幾多就幾多,目的係咩野,相信大家都好明白!!
希望有第一次就會有第二次,第三次,第四次.........我唔知道釣場清潔完,原貌可以維持幾耐....
我只知道呢種活動有好多好多好多團體都有參與過,釣魚活動就係最直接影響海岸地方,海岸地方亦係最直接影響釣友...如果你願意,花一個釣魚假期,體力,汗水好好打理你的第二個家!!

活動詳情
活動地點 : 西貢橋咀島岸邊地帶
時間 : 2007-06-24 11:00(西貢點名上船)-15:00(橋咀碼頭點名集合)
集合時間地點 : 2007-06-24 上午10:45西貢墟OK便利店旁
參與會員需注意事項
因季節天氣及活動需要關係,衣著方便希望大家統一穿上白色上衣,穿長衭及足夠保護能力之球鞋,
亦請大家預備防晒用品,防蚊用品,雨具或個人需要之藥品,
因活動過程無固定地點,所攜帶物品請盡量輕便,
因需要約船關係,請各位參與會員準時到集合地點,如需食早餐或購買物品請提早安排!!
活動當日,我地會分為三小隊進行領隊人士如下,

anglerboh
鄧波比
naobao
至於當日用品,食品及飲品,安排如下
垃圾袋,手套,貼紙及
垃圾叉及小量藥品由小弟"naobao"負責,
飲品及食品我會相約幾位師兄,當日提早到達採購!!
我會再PM各位聯絡資料,請留意!!!

*請仔細閱讀以下內容及以證實得到忠告並知悉此項活動的潛在危險性*你的網上釣魚雜誌!!r.a[fDXP
1)本人了解在進行活動時,需乘坐船隻至目的地或上落礁石,於天然海島岩石上攀爬活動(並可能在沒有會長、各領隊、代理人、船長及籌辦者陪同).因此有墜海或由岩石墜下的危險.本人亦明白可能因天氣及海浪情況引至意外和危險,此等事故並非會長、各領隊、代理人、船長及籌辦者(以下統稱免責任者)及團員所能控制. 盡管如此,本人仍然決定參加活動. Bx*zu&KL
2) 本人了解並同意本人之會長、各領隊、代理人、船長及籌辦者(以下統稱免責任者)毋需對本人、家人 、繼承人或受讓人因本人參加此項活動(包括免除責任者或本人所犯的間接或直接疏忽) 所造成的任何傷害、死亡或其他損害及承擔任何形式的法律責任和義務.v
@,y_(XY0]
3)本人進一步保證,本人、本人家屬、遺產繼承人或受讓人不能因本人於參加此項活動時所發生的意外傷亡而對上述活動的免除責任者進行任何形式的法律訴訟和索償要求.
!E
4)本人也了解可能因天氣炎熱關係進行此活動極耗體力及活動需要接觸垃圾廢棄物而受損傷,並不適合所有人仕參與.本人在進行此項活動前已得到醫生同意或確定自己身體狀況許可情況下參與.若因已知或隱情健康問題引發意外/危險(例如中暑/過度消耗體力/心臟病發作/驚慌或其他受傷)本人明確表示將自負全責及將不向上述免責任者追究責任.
香港魚樂網w ib)g6f
!x.l1H9m5)本人私下進行活動時因疏忽造成的任何傷害或死亡,本人明確表示自負全責及將不向上述免責任者追究責任.

確實出席名單:
nortoncamel
華少
Billabong割親
維他輝
ben
arcticwind及老婆大人
anson388
anglerboh
cafu
coolfire
細雄
panda
naobao
鄧波比
kenny

已通過 (16 人)

留言 每人花銷 申請時間
鄧波比

終於可以一家三口出發Luu,我兩大一小出現

自付 22/6/2007 23:55
nortoncamel

自付 19/6/2007 23:28
華少

有意義的活動...我一定到

自付 14/6/2007 13:23
Billabong割親

我都想幫幫手.....唔好比D垃圾周圍走

自付 8/6/2007 09:33
阿恆

清潔釣場! 大家快D參加啦!!!!x100000000000000000000000...哈哈

自付 7/6/2007 02:12
小銘

多d人~密d手~~~

自付 6/6/2007 23:02
維他輝

工作人員或參與者都ok

自付 6/6/2007 20:00
ben

改咗期就嚟到嘞!

自付 6/6/2007 14:38
arcticwind

我都要盡一分力

自付 6/6/2007 13:47
anson388

熱切期待中的期待

自付 6/6/2007 13:11
anglerboh

有意義ga活動..一定support

自付 6/6/2007 09:44
cafu

鬧爆叔你唔嫌我麻煩我都會黎幫下你地手既,不過至於我係1個人黎定係2個要今晚先知啦,如果係安排活動既話我都可以幫到手既如果用得著我既話

自付 6/6/2007 08:55
coolfire

0 元 6/6/2007 01:59
細雄

清潔釣場! 大家快D參加啦!!!!

自付 6/6/2007 01:12
panda

17/6/07 (sun) is "Father's Day"

1 元 6/6/2007 00:16
naobao

歡迎大家參加!!

自付 5/6/2007 23:50
 樓主| naobao 發表於 6/6/2007 00:35:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2007-6-5 23:50 發表
各位為左實踐本網其中一個宗旨,我地決定行出第一步,
攪一次釣場清潔行動,簡單黎講會選擇一個釣點義務執垃圾,
盡我地所能,還我地釣點河山,雖然只係綿力,正所謂,做得幾多就幾多,
目的係咩野,相信大家都好明白!!
希望有 ...

呢個係好有意義嘅親子活動,父親節就仲fit,
因為好多父親都中意釣魚
回復

大便高達 發表於 6/6/2007 01:32:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2007-6-5 23:50 發表
各位為左實踐本網其中一個宗旨,我地決定行出第一步,
攪一次釣場清潔行動,簡單黎講會選擇一個釣點義務執垃圾,
盡我地所能,還我地釣點河山,雖然只係綿力,正所謂,做得幾多就幾多,
目的係咩野,相信大家都好明白!!
希望有 ...

嘩, 你個標題係 2207 年, 我都死鬼左啦
回復

樓主| naobao 發表於 6/6/2007 01:39:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 大便高達 於 2007-6-6 01:32 發表

嘩, 你個標題係 2207 年, 我都死鬼左啦

唔好意思
即刻改番
回復

anglerboh 發表於 6/6/2007 08:54:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁有意義..
果日公司雖然要OT..有d野攪..
但係..我會推左佢先..
我報名
回復

嘉露 發表於 6/6/2007 08:55:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
鬧爆叔我send左申請比你啦,咁我快d去睇跌打
醫番好條頸先,如果唔係17號唔駛旨意出到黎

回復

小銘 發表於 6/6/2007 10:56:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呀!!!!!!!!!!1我17號出南油呀!!!!!!!
要第2炮先去到............
回復

鄧波比 發表於 6/6/2007 12:31:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
8/6~12/6不在港,17/6 時間我可能未必到,盡量安排,但點都好所有飲料我出,支持支持

回復

華少 發表於 6/6/2007 12:42:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我下星期就知去唔去到了
回復

亞Lo 發表於 6/6/2007 13:15:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 鄧波比 於 2007-6-6 12:31 發表
8/6~12/6不在港,17/6 時間我可能未必到,盡量安排,但點都好所有飲料我出,支持支持

波比兄,

我當天也不能出席,我願意出點綿力支持,預埋我
回復