搜索
返回列表 發新帖

5月24日-----小艇扒尾魷~

oldcake10 發表於 26/5/2007 07:56:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
廿幾隻喎!!!噤都炸型!!! 恭喜!!恭喜!!恭喜!!...近排你的程況我都試過很多次....不過通常都係小妖...可能真係未係時候吧...浦大師的方法真係要好好試下..多謝大師指導 :bq31
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 09:10:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2007-5-26 00:18 發表
可能係幼齒攬蝦未到釣, 所以唔中都唔出奇! 有時跟到埋黎, 盡量唔好大動作, 就咁開杯比隻蝦沉返落去, 好多時都會沖落去攬, 相反做動作, 大尾魷反易可能即時變色加彈開! ...

明白~因為以往試過追上黎o個d都好肯攬~點抽隻蝦佢都會中~
所以今次真係唔識對付佢.........
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 09:12:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 細雄 於 2007-5-26 00:16 發表
曄...
你個D魷大個我D好多呀:em10 4713
27號仲去嗎

其實差唔多o也~我拎d大黎影o者~~~
27號應該去釣蝦~o岩唔o岩返呀?
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 09:13:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 小魚苗 於 2007-5-26 00:28 發表

我知你會同我去的

咁下次一齊去玩下囉~~~~
浦克 發表於 26/5/2007 09:13:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #12 小銘 的帖子

一係勤力d轉下色啦, 又可能解決到既喎!
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 09:17:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 oldcake10 於 2007-5-26 07:56 發表
廿幾隻喎!!!噤都炸型!!! 恭喜!!恭喜!!恭喜!!...近排你的程況我都試過很多次....不過通常都係小妖...可能真係未係時候吧...浦大師的方法真係要好好試下..多謝大師指導 :bq31 ...

每人十隻八隻......都係差d......
而家呢個月份會唔會係因為天氣問題呢?
定係數量唔多以致佢唔多搶餌呢??

下次要跟蒲師父去學下點對應呢d魷.....真係攬極都唔明~
呀~仲有~今次發覺細幅度o既動作反而更加易得手喎~點解o既??
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 09:19:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2007-5-26 09:13 發表
一係勤力d轉下色啦, 又可能解決到既喎!

我已經好勤力o架喇~掟得十呢鎗冇野攬我就轉色~
轉色轉動作.......試到下午先中留多d............唔知係咪轉流時間會開口d?
細雄 發表於 26/5/2007 09:26:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #13 小銘 的帖子

去M K 釣蝦幾點去呀?
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 09:59:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 細雄 於 2007-5-26 09:26 發表
去M K 釣蝦幾點去呀?

多數中午去囉~
你有冇性趣先~~~