搜索

5月24日-----小艇扒尾魷~

小銘 發表於 26/5/2007 00:10:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
琴日9點幾去到開始掟~有攬...不過唔係下下中.......之後有隻斤半級追埋黎~
但係竟然唔攬...仲走tim........之後一路掃到去鳳凰忽都係得幾隻......
之後個太陽比d雲阻一阻就連續中好多口~同埋主力要掟出深水位先多~
最後我地兩個人拖左廿隻唔夠............
今次間唔中都見到有d會追上黎......但係上到黎又有時會走......唔明點解...........
到最後放淨幾隻拎番黎食~
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 5威望值 +55 金幣 +50 收起 理由
LOVE啊琪 + 10 + 5 下次同我去!!哈哈
oldcake10 + 10 + 10 我好羨慕!!
99DUCK21 + 5 + 5 精品文章!!
細雄 + 10 + 10 下次叫我去...
浦克 + 20 + 20 勁呀!!!!!!!!!!!

查看全部評分

小魚苗 發表於 26/5/2007 00:12:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想跟你去學野
浦克 發表於 26/5/2007 00:12:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
釣咁多, 重話唔明點解! 攪錯!
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 00:13:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| 小銘 發表於 26/5/2007 00:15:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 小魚苗 於 2007-5-26 00:12 發表
我想跟你去學野

跟我學野...... 我咩都唔識o架喎~
跟蒲蒲師父學喇~佢好叻o架~~
細雄 發表於 26/5/2007 00:16:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 小銘 的帖子

曄...
你個D魷大個我D好多呀:em10 照片 017_resize.jpg
27號仲去嗎

評分

參與人數 2威望值 +30 金幣 +30 收起 理由
小銘 + 10 + 10 醒比獅童哥你~
浦克 + 20 + 20 中村先生!

查看全部評分

浦克 發表於 26/5/2007 00:18:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #4 小銘 的帖子

可能係幼齒攬蝦未到釣, 所以唔中都唔出奇! 有時跟到埋黎, 盡量唔好大動作, 就咁開杯比隻蝦沉返落去, 好多時都會沖落去攬, 相反做動作, 大尾魷反易可能即時變色加彈開!
小魚苗 發表於 26/5/2007 00:28:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 小銘 於 2007-5-26 00:15 發表

跟我學野...... 我咩都唔識o架喎~
跟蒲蒲師父學喇~佢好叻o架~~

我知你會同我去的
華少 發表於 26/5/2007 00:31:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2007-5-26 00:18 發表
可能係幼齒攬蝦未到釣, 所以唔中都唔出奇! 有時跟到埋黎, 盡量唔好大動作, 就咁開杯比隻蝦沉返落去, 好多時都會沖落去攬, 相反做動作, 大尾魷反易可能即時變色加彈開! ...

唔怪得我琴日個隻魷跟跟下會走啦....唉
orgafish 發表於 26/5/2007 01:08:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁既天口都重中咁多,咪炸型啦
我都好想FIT番下,不過無時間