搜索

激改岩霸磯竿

大三巴 發表於 5/1/2012 20:46:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
...死喇!....我買佐好多花生!點算呀!......
...我要睇野又學野!...
回復 支持 反對

lajan 發表於 6/1/2012 00:02:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

上面扣完一輪都冇人話乜野係調子.
雖然可能唔少人都知. 但我都係我自己既理解去重覆一下.
調子. 簡單理可以理解成 "發力位"吧.
如. 3:7 . 即去到支桿由頭起計既30%之後開始轉為相對地硬身以使釣手可以發力頂魚. 稱為先調子.  也有人叫毛竿
4:6 . 即去到40%左右才開始發力. 原理同上. 也可以理解為胴調子. 也有人叫立竿
以面十點當佢係一支分開十份既魚竿
- - - - - - - - - -
     調子3:7 |轉調| 4:6 胴調子

評分

參與人數 1金幣 +110 收起 理由
TEN69 + 110 分享!

查看全部評分

回復 支持 反對

ygz1992 發表於 6/1/2012 01:17:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

您的主題 激改岩霸磯竿TEN69 警告
連續 30 天內累計 10 次警告,您將被自動禁止發言 30 天。
截止至目前,您已被警告 1 次,請注意!
樓主己經重覆回答!請勿勾起事端,如對調性 ...
真是笑話,甚麼是「本帖以外之問題?」足下不是警告在下「勿勾起事端」嗎?在下那些說話「勾起事端」,足下可否明明白白的交代?
回復 支持 反對

naobao 發表於 6/1/2012 02:02:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ygz1992 發表於 2012-1-6 01:17
您的主題 激改岩霸磯竿 被 TEN69 警告
連續 30 天內累計 10 次警告,您將被自動禁止發言 30 天。
截止至 ...

麻煩你睇一睇...
http://www.fishinghk.com/forum/thread-199904-1-1.html

回復 支持 反對

ygz1992 發表於 6/1/2012 02:46:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
naobao 發表於 2012-1-5 13:45
版主並無警告你,只係向你作出以下提示...
"樓主己經重覆回答!請勿勾起事端,如對調性有個人睇法,請開新 ...

您的主題 激改岩霸磯竿TEN69 警告
截止至目前,您已被警告 1 次,請注意!
樓主己經重覆回答!請勿勾起事端,如對調性 ...

網主,請勿捨本逐未。

版主是警告我還是提示我,我在20樓的言論是否言過其實?

我那一些說話「勾起事端」,請提出證據。我不同意版主的無理警告,提出抗辯,做法是否不恰當?

回復 支持 反對

ygz1992 發表於 6/1/2012 02:56:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ygz1992 發表於 2012-1-5 11:39
關你叉事咩,乜都加把臭口。

「如果要講啞口無言,自取其辱。你都可算係後無來者啦架,幾時?大家心照。

嘩,吳比人講野架,你仲惡過旺財喎@@"」

你的做法公唔公道,某人有否兩次向我發出挑釁性的言論?
回復 支持 反對

naobao 發表於 6/1/2012 09:44:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ygz1992 發表於 2012-1-6 02:46
您的主題 激改岩霸磯竿 被 TEN69 警告
截止至 ...

請睇
http://www.fishinghk.com/forum/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=204044&pid=1248700&fromuid=1

回復 支持 反對

ygz1992 發表於 6/1/2012 12:22:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

閣下不分青紅皂白,一味維護某版主及某些網民,行事作風令人遺憾。

至於指摘小弟在「好多個帖都同人嗌交收場」一事,請舉出實例以正視聽。

回復 支持 反對

naobao 發表於 6/1/2012 12:37:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ygz1992 發表於 2012-1-6 12:22
閣下不分青紅皂白,一味維護某版主及某些網民,行事作風令人遺憾。

至於指摘小弟在「好多個帖都同人嗌交 ...

我只維護道理,是否遺憾,就由你自己決定,
邊幾個帖有嗌交問題,請用首頁"我的帖子"功能內嘅"回覆"睇睇就清楚!!

回復 支持 反對

ygz1992 發表於 6/1/2012 12:39:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
TEN69 發表於 2012-1-5 12:07
我己經將你之個案交給管理員處理!

TEN69

足下是否再一次虎頭蛇尾?既然足下針對在下,警告在下「勿勾起事端,」足下是否應該光明磊落,向在下明確指出那些言論「勾起事端?」足下不這樣做,是否就正如在下所講,足下的行為只是小人修私怨的行為?
回復 支持 反對