搜索

[釣行] 12月遠征台灣澎湖~~~

hong616hong 發表於 19/6/2008 20:55:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
現正計劃12月遠征台灣澎湖~~正式日期再夾~~有興趣可以pm~~如無意外會24號晚出發28或29號回程~~有無朋友去過可以提供資料~~~如民宿或釣具店~~~想留宿在望安或馬公~~有無朋友有咩好提議或意見
naobao 發表於 19/6/2008 21:02:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
可以問吓波比哥6
TiGER 發表於 19/6/2008 21:13:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hong616hong 於 2008-6-19 20:55 發表
現正計劃12月遠征台灣澎湖~~正式日期再夾~~有興趣可以pm~~如無意外會24號晚出發28或29號回程~~有無朋友去過可以提供資料~~~如民宿或釣具店~~~想留宿在望安或馬公~~有無朋友有咩好提議或意見 ...

澎湖真係波比SIR既主場.....佢可以幫你安排.....但天氣同潮差要小心D
kido 發表於 19/6/2008 21:50:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
住澎湖就南北海都去到,但作釣時間可能比較少,住望安就主要釣南海,作釣時間較長,住澎湖就可以有夜生活,住望安就真係物都冇架.
我愛靜,所以我實玩望安.
仲有12月風浪較大,旅程時間預長少少好.

樓主| hong616hong 發表於 19/6/2008 23:39:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
波比SIR~~~可唔可以發表下~~~俾多0的意見~~~thank
唔該噤多位c hing~~~其實我都驚住0係馬公12月風大難搵艇頂礁或上唔到~~唸住望安風大都可以釣下本島~唔知望安有無釣具店啦~~!!!我都想玩耐0的~~但最重要0係到時攞唔攞到多0的假~~~
TiGER 發表於 20/6/2008 00:49:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hong616hong 於 2008-6-19 23:39 發表
波比SIR~~~可唔可以發表下~~~俾多0的意見~~~thank
唔該噤多位c hing~~~其實我都驚住0係馬公12月風大難搵艇頂礁或上唔到~~唸住望安風大都可以釣下本島~唔知望安有無釣具店啦~~!!!我都想玩耐0的~~但最重要0係到時攞唔 ...

望安....無記錯無釣具店....如太大風可釣本島地磯.....我上年都係第一次去....真他要問波比SIR

樓主| hong616hong 發表於 20/6/2008 08:44:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 20/6/2008 00:49 發表

望安....無記錯無釣具店....如太大風可釣本島地磯.....我上年都係第一次去....真他要問波比SIR
老虎兄~~~你上年咩月份去??玩左幾多日???有0的咩玩??~~我都好想試下台灣暴力豬哥0既威力!!
鄧波比 發表於 20/6/2008 13:04:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我上週回來,都幾好玩,遲d先post相,現在太忙啦!
Kido講得好對,佢係第一個到望安磯釣的香港人呢,
資料太多了,收PM電聯,簡單咁話你知
 樓主| hong616hong 發表於 20/6/2008 13:14:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 鄧波比 於 20/6/2008 13:04 發表
我上週回來,都幾好玩,遲d先post相,現在太忙啦!
Kido講得好對,佢係第一個到望安磯釣的香港人呢,
資料太多了,收PM電聯,簡單咁話你知

波比sir......上週回來~~嘩...正唔正~~好無玩先..有無釣到手倦呀...我晚上電你詳談!!!!千期唔好嫌我長編大論呀~~~~hehe
鄧波比 發表於 20/6/2008 13:25:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
上週主要公幹,順道飛入望安偷釣兩天,想優悠咁休息下,好正,而家正值台灣大學畢業期,我遇到好多年青畢業生入去澎湖,做畢業旅行,當堂覺得自已後生左,遲幾天我會將上次同Tiger哥的行程及相放上來,同大家分享,