搜索

這些竿、鉸同釣組入門足夠嗎??

貓貓樣 發表於 13/6/2008 16:17:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

近幾個月"黃石碼頭"已繼早禾坑後,變身成"黃石街巿" ,做投竿動作時真要多多留神後面既人。。。。。
JL-Crazy 發表於 13/6/2008 16:33:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 11# 的帖子

貓兄

黃石呢排有咩野搞呀
貓貓樣 發表於 13/6/2008 16:40:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 JL-Crazy 於 2008-6-13 16:33 發表
貓兄

黃石呢排有咩野搞呀

除咗上個禮拜六橫風橫雨嗰日去過外,幾個禮拜都無去過喇,實在太多人 。。。。。但聽聞有大墨,火箭魷同大量沙了啵。。。。。
JL-Crazy 發表於 13/6/2008 16:42:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 貓貓樣 於 2008-6-13 16:40 發表

除咗上個禮拜六橫風橫雨嗰日去過外,幾個禮拜都無去過喇,實在太多人 。。。。。但聽聞有大墨,火箭魷同大量沙了啵。。。。。

收到,太多人真係唔好玩
貓貓樣 發表於 13/6/2008 16:44:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 ray817 於 2008-6-13 15:43 發表

被昆了~~佢同我講係魷魚竿=.=

唔緊要架師兄,等你有多啲FIT魷既經驗,再識多幾個"壞"朋友,拎吓人哋啲靚竿上手比較吓甩吓,咁你唔使幾耐都會因為中毒而要去買新竿新鉸架喇。。。。。。
joecylee 發表於 13/6/2008 17:52:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 貓貓樣 於 2008-6-13 16:44 發表

唔緊要架師兄,等你有多啲FIT魷既經驗,再識多幾個"壞"朋友,拎吓人哋啲靚竿上手比較吓甩吓,咁你唔使幾耐都會因為中毒而要去買新竿新鉸架喇。。。。。。 ...

貓貓神你就好啦有""朋友,我去左幾個Website去左幾間釣具店就出事啦,買竿攪,好多人話夠啦夠啦,上到釣具店就形到咩都買~樓主你只要玩開左個頭,買幾多買幾少只不過係時間既問題~
wild_dog 發表於 13/6/2008 21:13:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 ray817 於 2008-6-13 15:43 發表

被昆了~~佢同我講係魷魚竿=.=

唔緊要啦
我初初都係用呢枝fit,不過同魷竿個感覺比就
等你上癮之後買魷竿都未遲既
貓貓樣 發表於 13/6/2008 22:23:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 joecylee 於 2008-6-13 17:52 發表

貓貓神你就好啦有"壞"朋友,我去左幾個Website去左幾間釣具店就出事啦,買竿攪,好多人話夠啦夠啦,上到釣具店就形到咩都買~樓主你只要玩開左個頭,買幾多買幾少只不過係時間既問題~ ...

上到釣具店就形到咩都買 <=== 點解呀Joe神你好似講緊我咁既?!
 樓主| ray817 發表於 13/6/2008 22:26:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 貓貓樣 於 2008-6-13 22:23 發表

上到釣具店就形到咩都買 <=== 點解呀Joe神你好似講緊我咁既?!

哈哈~咁咪連大家都知你好有米囉..XD

另外想問~網上見到果d  u字型 救生衣果d幾錢架?
見到好多人都著呢種既@@?

貓貓樣 發表於 13/6/2008 22:40:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 ray817 於 2008-6-13 22:26 發表

哈哈~咁咪連大家都知你好有米囉..XD

當然NO啦師兄 ,只因小弟無乜其他興趣,獨獨係鍾愛EGI,所以仲還可有多少血放響呢方面唧 ,絕非甚麼有米之人,比起老麥師兄同偉大既輝師兄,我呢啲買得一千幾百既算得係咩呢  。。。。。

你見倒嗰種救生衣由千一二蚊到千七千八蚊都有,對於喜歡FIT魷又不熟水性既朋友,真係要考慮買番件。。。。。