搜索

新手~~~~投釣打怪獸~~~~

hman 發表於 11/6/2008 19:24:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我是用船竿,加pe主5號,子線用到14號,鈎就12號石鯛鈎,冧住比佢(搶手袋,就攞命) 可惜到現在都未釣到怪物
winfishing 發表於 11/6/2008 20:03:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我朋友都成日去玩投釣,可否告知邊處,有機會一齊會會?
 樓主| kyuet 發表於 12/6/2008 10:57:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

14號子咪好粗lo~~我用過9號覺得太粗好難挷勾~_~
 樓主| kyuet 發表於 12/6/2008 11:07:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 winfishing 於 2008-6-11 20:03 發表
我朋友都成日去玩投釣,可否告知邊處,有機會一齊會會?

在3聖村果邊ga~~有個好靚的碼頭~~不過我唔係好知叫咩名wo~~~^^
xo0109 發表於 12/6/2008 12:39:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
皇家橋?........有機會一齊玩吖.........
 樓主| kyuet 發表於 13/6/2008 10:55:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
~_~各位師兄~~我打怪獸又失敗la~~哈哈~~
今次仲打龜tim~而且竿頭仲斷左~真係黑過墨汁~
大便高達 發表於 13/6/2008 17:25:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kyuet 於 2008-6-13 10:55 發表

嘩, 妳咁好彩, 成日都有怪物黎攪妳 , 妳用乜野餌嫁 ?
hman 發表於 13/6/2008 17:59:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kyuet 於 2008-6-13 10:55 發表

今你用勿野投竿呀?幾多號頭 好似d師兄話齊鬆左個攪個磅頂比佢有小小走位,今咪無今而炸竿囉 齋好竿頭下次再同佢死過 祝你早日釣到佢上泥貼相比我地睇下個空手個樣
leoncody2639 發表於 13/6/2008 18:38:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kyuet 於 2008-6-12 11:07 發表

在3聖村果邊ga~~有個好靚的碼頭~~不過我唔係好知叫咩名wo~~~^^

請問是不是青山灣碼頭呀?你用甚麼餌中呀?中左向那方向走水呀?我都好久沒有搞過d大物,等我找晚落去攪攪佢!
 樓主| kyuet 發表於 14/6/2008 10:00:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我平時用的係"秘"制蝦人(姐係咩調味都加好多~咸死d魚佢)同青虫~
而我用緊果支其實係$0.2k的平平技竿15號~

而今次可以買返支貴dga la