搜索

[釣場] 清潔釣場

樓主| ken0100 發表於 19/3/2008 00:37:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我好內疚...一時氣頂....出呢個post......

其實d垃圾根本唔關tiger事......tiger大大...好大量...好偉大....我好佩服佢....
............  

TiGER 發表於 19/3/2008 01:11:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 ken0100 於 2008-3-19 00:37 發表
我好內疚...一時氣頂....出呢個post......

其實d垃圾根本唔關tiger事......tiger大大...好大量...好偉大....我好佩服佢....
............  

ken...唔洗內疚喎....風風雨雨這幾年多的是啦....再"騎呢"D都有試過....圓都可講到直啦....我ok喎

樓主| ken0100 發表於 19/3/2008 01:36:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
[quote]原帖由 TiGER 於 2008-3-19 01:11 發表

ken...唔洗內疚喎....風風雨雨這幾年多的是啦....再"騎呢"D都有試過....圓都可講到直啦....我ok喎

大大 你係得o既 .............五體投地. .........識到你....我都覺得好榮幸!
阿聰 發表於 20/3/2008 20:12:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
見邊度污糟,影低POST出來呼籲 一下 ,我支持你。
gigi1號 發表於 21/3/2008 01:17:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

原帖由 阿聰 於 2008-3-20 20:12 發表 你有你講~sana15^ ,佢哋就話之你~xuan_table1^ ,我都己經冇話可說啦!~msn_match_blood^
見邊度污糟,影低POST出來呼籲 一下 ,我支持你。
朱錦春 發表於 21/3/2008 01:45:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 冰島 於 2008-3-18 15:37 發表

黑麻麻果d可能係大便曬耐左變黑~~ 唔信你下次試下摸下佢~~ 聞下都得既~~~

EEEE.....你好鬼核鬼突呀...你摸過同聞過架啦
kenny318 發表於 21/3/2008 20:57:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我唔係成日出蚊架人,不過見到大自然要承受我地人類d罪行,我都好唔開心.其實反觀呢d事,係呢個香港就根本日日如是,我個人認為係香港太多無教養架人所致~佢地只顧自己利益,為求自己方便就唔會再做多一步.真係睇睇都心酸~

老實講~我認為做出呢d咁缺德架事架人根本係一d連自己係人定禽獸都唔識分架人,無奈我地仲要日日對住呢班低等生物. 香港本身就係咁, 人有好有壞,有賤有貴,就算比你地知道係咩人所為又如何~最多咪又係網度炒佢幾句~可以點啊?下次再同呢d人同艇又點?打唔打得佢啊?又可唔可以叫佢唔好亂丟垃圾啊!?真係無用~名位釣友自律算啦
谭哥 發表於 23/3/2008 22:15:20 | 顯示全部樓層 IP:- 浙江寧波
钓场清洁,系我们每个钓鱼人的第一要素!
samy579306 發表於 8/4/2008 11:24:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢個post都好耐了, 不過大家無謂再爭論誰是誰非, 總之都是一句, 清潔釣場, 人人有責, 因為本人曾於06年上過肥豬肉, 有人把一磚南極下留在礁上,當我地上去時已經好臭, 後來發現當中還有一條條白色的屍蟲不停地郁, 真係見到都反胃, 最後我地合力打水把磚南極下沖落海, 但D臭味還歷久不散, 所以: 希望大家能珍惜釣場, 如果唔係到時連魚都冇得釣, 大家買左D乜乜tournament 竿都冇用啦!!! 本人還記得大約8年前剛剛出蚊洲時, D魚真係多到你唔信, 夏天釣時紅尾東, 跟著就幽面, 跟著就雞魚, 跟著就煙仔, 冬天時D黑,白, 牛屎立野野都3 - 4 斤一條, 仲要人人有份, 永不落空, D冰箱個個都要爆,連誘餌袋都裝魚, 認真誇張到極, 當年我地有個笑話, 就係倒轉個浮波來釣都得, 家陣, 想搵條 煙仔釣下都冇, 大家心裏有數個釣場差左幾多, 希望大家能多d自律啦!!
sunhee 發表於 8/4/2008 13:41:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
點解少d打golf d 人ng會周圍拋垃圾? 點解無人會係網球塲上燒烤? 點解少d人會係羽毛球塲古意damage d 木板? 因為有其他人睇住lor. 自己行為缺ng缺德心中有點, 點解有d時會甘做有d時侯ng會甘做, 就係怕比人知比人話和比人罰. 但上到石無乜人睇到, 就無左所謂大解放..  自律.. 就係好多人無gae野.

係上次大清潔後我同Gigi 都上過"是非"石一次, 結果..又係一地垃圾.  我問gigi " 上次ng夠大膠袋所以拾ng晒ah?"  GiGi 話" ng係ah!上次拾好晒gar la! 全部新chork chork 的. 新gar. 唉"

d垃圾位置話我知, 個d人係好除手甘拋, 企位有糖紙, 放物位置有包裝,罐裝bottle裝飲品, 有燒好食ng晒gae chicken wings, 有食物袋同吸塑....

結果又係拾左成個鐘...又係一袋滿滿的垃圾....
真係好心酸.