搜索

磯杆頭的一節斷左,想問問各位釣友一d問題

nxen 發表於 21/6/2010 20:43:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
換番大陸既頭節,大約要幾多錢??
本人支杆都係大陸牌子 15尺 2.0 磯杆....斷左最近頭guide果度...呢支係小弟既lucky 杆..所以想整番佢....亦想請各釣友pm我整杆的地方
萬寶路 發表於 21/6/2010 20:55:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔駛拎去整,自已整返都得,你先試吓用火機"譚一譚"頭guide,有可能最頭果節仔會彈出o黎,唔得的話,搵支幼鑽咀,鑽入隻頭guide,當然要小心隻手,鑽通返隻頭guide之後,用水磨沙紙省吓支頭心,慢慢省,省一陣就試一試套唔套到入去,唔得的話再省,省到入到個頭guide,就點少少AA膠,快快手咁套入去,攪掂

評分

參與人數 1金幣 +80 收起 理由
TEN69 + 80 熱心回覆!

查看全部評分

樓主| nxen 發表於 21/6/2010 22:18:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

我會試下~~~唔該c兄
nelvin_chan 發表於 21/6/2010 22:36:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔駛拎去整,自已整返都得,你先試吓用火機"譚一譚"頭guide,有可能最頭果節仔會彈出o黎,唔得的話,搵支幼 ...
萬寶路 發表於 2010-6-21 20:55

用火機譚佢個陣時,小心頭guide有時會好似火箭咁飛出來,我禽日就係咁...
而家都未搵得番個頭guide
 樓主| nxen 發表於 21/6/2010 22:58:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
用火機譚佢個陣時,小心頭guide有時會好似火箭咁飛出來,我禽日就係咁...
而家都未搵得番個頭guide{:4 ...
nelvin_chan 發表於 2010-6-21 22:36

岩岩試左,唔得,仲著埋火
萬寶路 發表於 21/6/2010 23:19:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁就搵支幼鑽咀鑽通隻頭guide,記得小心d,唔好就咁用手拎住隻guide,搵把鉗細細力鉗住隻頭guide先好鑽
萬寶路 發表於 21/6/2010 23:20:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
如果真係唔得的話,如不介意,可來深水埗,我幫你攪,最多請我飲杯凍鴛鴦,haha
nelvin_chan 發表於 21/6/2010 23:21:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
岩岩試左,唔得,仲著埋火
nxen 發表於 2010-6-21 22:58

係燒"一"燒, 吾係燒= =
咁你睇下燒"一"燒佢2下,用支針通下佢, 佢爆過會變軟的
萬寶路 發表於 21/6/2010 23:22:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
如果真係唔得的話,如不介意,可來深水埗,我幫你攪,最多請我飲杯凍鴛鴦,haha
咸水佬 發表於 22/6/2010 02:43:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
可以去各釣魚店 佢地會幫到你~我都試過~都係20蚊到攪店