搜索

[活動] 7月1日公眾假期同樂日[香港]

諾寶寶.3 發表於 27/6/2010 19:15:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
但係我唔知我SET 經濟SET夠唔夠玩
等陣唔夠頂 炸埋 睇住你地玩 好冇引姐- -
幫我睇下夠唔夠玩
GUTS SEABASS RUSH 9.0F
DAIWA REVROS 2500
duel 布線 (H1763-CB)X-WIRE 200M 221B黑色
duel  HD PRO 碳線 100M#4.0*85
其實我而家都想去烏溪沙碼頭玩下
但係驚但係又大雨 而家沙田冇雨
CHING 你覺得我去唔去好
大雨拎住咁多野好煩-3- 我又冇雨E
回復

肥斌 發表於 27/6/2010 19:32:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
去唔去真係答唔到你,這種環境我一定唔去
記住 生命冇TAKE TWO

另外魚場我一般都只帶 火數 L 或 UL 的桿最多只會帶 ML ,因想有到柄的感覺
至於會否炸桿視乎你控魚的技巧,我覺得桿唔係最重要識得怎樣運用你隻攪怎樣控制磅頂先重要
另外因魚場沒有太多的遮掩物沒有野場哪麼多石駁或蠔粟所以拖膠蟲我只用2.5號腳(碳線)不過還要視乎對象魚是什麼啦!
如果對象魚係紅油當然用粗一些的腳線啦因牙尖嘴利嘛!
回復

樓主| kk.kk 發表於 27/6/2010 20:12:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

都唔係無得玩,其實假餌用單鉤感覺仲正,竿和鉸夠哂,當日我會帶多2枝竿,同埋單鉤去,如無換單鉤者,可以借用。因為有些都係新手,我己將20幾隻假餌換晒單鉤,當日可以試吓,我主力係玩FLY,邊位想玩FLY...............UNCLE,和我,可以教吓。
回復

諾寶寶.3 發表於 27/6/2010 20:20:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ching 其實中魚的時候要點做 係唔係要鎖死魚絞先 跟住轉魚絞收C 拉佢過來& 轉幾下抽一抽竿?
回復

樓主| kk.kk 發表於 27/6/2010 20:50:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
如果係野場拖紅鮋就要鎖死磅頂,魚場就不必,你可以教到幾多磅出絲,如有魚食假餌,你會感覺到,即刻抽竿,如中咗再補多一槍,其後就靠自已技術。
回復

鹹魚 發表於 27/6/2010 21:04:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩~咁多人~好想去呀....
回復

樓主| kk.kk 發表於 27/6/2010 21:23:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩~咁多人~好想去呀....
鹹魚 發表於 2010-6-27 21:04

去就報名..........唔好等好快滿額。
回復

肥斌 發表於 27/6/2010 21:35:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都CALL左以前玩爬蟲班網友佢地都好想感受下搶手袋的感覺
回復

tiemco_123 發表於 27/6/2010 22:16:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我又去我又去~~~~~~
回復

樓主| kk.kk 發表於 27/6/2010 23:03:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我又去我又去~~~~~~
tiemco_123 發表於 2010-6-27 22:16

歡迎.........又可以偷師。
回復