搜索

[釣行] 619 我的私人破龜之行

and_9999 發表於 20/6/2010 00:50:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

總釣獲

最大兩條 (18cm) + BBx2

釣下午,新釣場,一到就引左4-5隻BB,中左其中一隻,之後遠投,收回來發現有魷跟,做多幾下小動作…中!!17cm左

之係中多1隻就掛了虾,用返一隻差不多色的,又中!about 17cm again!!

我的兩位朋友這時都未中過…(其中一位係高手)

其後兩位朋友都成功引了1隻18cm, 但久攻不下…小弟兩次都立即換上Y牌虾,立即中!!!搶倒!!!

Y牌中多幾隻,其中一隻在遠處搶手袋,很有力!! 也是唯一 一隻在遠處中,其他都係引到腳邊先中
開始水退收口,我地都走了…是次釣行朋友打龜我爆釣, 11hit 11get 1release…不過最後當然平分魚獲!!!
erictiger 發表於 20/6/2010 03:40:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Congrats:pp21
andy-chung2003 發表於 20/6/2010 06:32:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄你屋企有托盤...利害!!
 樓主| and_9999 發表於 20/6/2010 14:04:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
誘餌安 發表於 20/6/2010 18:00:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你都幾有品.. 手指魷唔放都唔怪你..但你連人地 麥記 托盤都拎泥咁搞法,真係神憎鬼厭囉!
點解香港咁多地方唔like釣魚人..咪就係某D人影衰晒囉!
 樓主| and_9999 發表於 20/6/2010 20:45:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你都幾有品.. 手指魷唔放都唔怪你..但你連人地 麥記 托盤都拎泥咁搞法,真係神憎鬼厭囉!
點解香港咁多地方唔 ...
誘餌安 發表於 2010-6-20 18:00

ching, 請問你有冇睇本forum的起守則?

第一,手指魷其實係因為養生籠死左所以拎走,其他細隻全部即釣即放!!我沒必要跟你交代吧?

第二,我哋在麥記分魚獲用托盤總好過不用,難道應該在臺上分?

本forum的目的是為大家提供一個分享釣魚樂趣的平台,小弟弟一次釣倒甘多,想上來分享一下,你連這小問題都要篤嗎?那還有邊個會想分享?

Ching,你認為有問題的話,請不要回吧!!
誘餌安 發表於 20/6/2010 20:55:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ching, 請問你有冇睇本forum的起守則?

第一,手指魷其實係因為養生籠死左所以拎走,其他細隻全部即釣即 ...
and_9999 發表於 2010-6-20 20:45

放唔放我唔理你,亦話左唔怪你!
但你仲覺得去麥記分魚獲用人地托盤冇問題??你仲搞到人地枱上都有墨呀! 依個係公德問題呀!
D人覺得釣魚佬神憎鬼厭真係多得你咁幫忙..唔想再教精你,係咁啦!

評分

參與人數 1金幣 +30 收起 理由
Root + 30 值得欣賞

查看全部評分

樓主| and_9999 發表於 20/6/2010 21:29:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
放唔放我唔理你,亦話左唔怪你!
但你仲覺得去麥記分魚獲用人地托盤冇問題??你仲搞到人地枱上都有墨呀! 依 ...
誘餌安 發表於 2010-6-20 20:55

甘不如講下如果你响甘ga情況,你會點樣分魚?? 還是你未分過魚??

我地係去食飯,然後順便分魚!!之後就要各散東西!!

我自己去問counter拿托盤分魚,分完又親自拿給員工清理,還同佢講唔該果張臺要清潔, 如果你不知情,就不要亂篤!
誘餌安 發表於 20/6/2010 21:43:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
甘不如講下如果你响甘ga情況,你會點樣分魚?? 還是你未分過魚??

我地係去食飯,然後順便分魚!!之後就要各 ...
and_9999 發表於 2010-6-20 21:29

唔好意思,我地即捕即放的.有D朋友開飯一圍枱都只拎一兩隻!

你話,分完又親自拿給員工清理,還同佢講唔該果張臺要清潔,......咁人地是否老奉幫你清理依D dirty野?? 人地背後可能非常不滿你啦!下次再有釣魚佬去食野隨時比人白眼!
我係麥當勞見好多人, 由其外國人,, 連自己食完野D 垃圾都會執返好然後放落垃圾桶 !! 你可以話人地係多餘..但依D係教養同品格問題!
hoiyatc 發表於 20/6/2010 22:23:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Share to Facebook sin..