搜索

[釣行] 6月15日東涌之~~我都中鱲WOR

我係客過 發表於 17/6/2010 22:59:06 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

大家好 又係我...

我家相公大人上星期有幾日假, 所以天氣許可既就陪佢釣魚喇

最近成個月都龜 連石九都絕左交 想死咁滯

615就去左東涌試下喇...冇都唔怪得人

又估唔到都OK噃...上左幾條斑B(雙牙班?) P6150472.JPG   同手指頭咁大既泥鯭~~好CUTE P6150462.JPG

一直以黎, 聽到好多人講鱲好難中...所以一直都唔當成目標 (我好自量既 ), 我相公大人中左鱲我會鄧佢開心, 但我就...算喇...

突然又中魚 , 條魚都未上黎, 當時我相公大人係我6~7步咁遠, 就話: 咦~~鱲WOR...

鱲??我仲以為係大D既泥鯭添 P6150467.JPG    P6150468.JPG 好B既黃腳呀

呢個係全日高潮呀 之後仲有手板咁大既哨牙妹(真名係....?)同泥鯭 都算VERY GOOD架喇~~ P6150469.JPG

一時唔小心仲俾泥鯭吉左一下 真係痛到入心...總算見識過....

最奇係全日竟然一條石九都冇中過 唔通真係絕左交??

所有魚魚都放生喇...快D長大喇

請各位俾多D鼓勵分喇

評分

參與人數 8金幣 +600 收起 理由
nortoncamel + 140 勤力有獎
FAI-CHAN2008 + 50 C & R ~ 支持分
daudau + 50 catch & release, very good
DriftsinkAngler + 80 ....................
chowwilson + 50 立分~!!
亞多哥 + 70 goodgood
a.. + 80 果然靚魚!!
POIUY12 + 80 鼓勵分!!

查看全部評分

POIUY12 發表於 17/6/2010 23:42:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

日水閒釣算OK囉
連釣兩日感覺漲定反退初期好D
都有D磅頭牛牛玩下
黃腳B勁多

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

(全數已放生)
當日見有黃背大魚(over 30cm)游過幾次,大家估下係何魚種?
太快,小弟睇唔清

評分

參與人數 2金幣 +150 收起 理由
chowwilson + 70 牛牛呀~!
DriftsinkAngler + 80 .........................

查看全部評分

亞多哥 發表於 17/6/2010 23:56:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幾好玩woo...牛牛係米落磯石打 ?
POIUY12 發表於 18/6/2010 00:09:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 3# 亞多哥

嘻嘻
第一幅係散石磯(不是前打)
下面兩條先係直駁前打
亞多哥 發表於 18/6/2010 00:17:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
okok......thanks.....去咁多次直駁, 點解吾上躉玩o下?
POIUY12 發表於 18/6/2010 00:29:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 5# 亞多哥

我有上,但內子唔太鍾意
加上呢排多數夜釣
davidbowie 發表於 18/6/2010 00:44:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
上躉舒服D唔洗晒但女仔就唔方便
jeremylui 發表於 18/6/2010 02:35:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
弓喜先.......
郎子心 發表於 18/6/2010 09:14:23 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東東莞
哈哈....上躉系吾好方便
figs 發表於 18/6/2010 10:28:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘟有得玩呀!! 弓喜! 弓喜!!