搜索

[釣行] 火箭魷爆釣事件簿

靜思藍 發表於 6/6/2010 07:28:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

朋友秘位.......唔方便講地點

一行四個人,兩個新手,去佐個全新釣場,帶往好奇怪既心情去....源途車頭燈燒佐 以為唔好既預兆 今晚一定龜硬
去到見倒好多伯伯.......佢地無乜收獲 又真蝦又餌木,一海都係名貴餌
我地四個得八爪鈎 重唔係一定唔夠人鈎.............................................
我今次第一次玩乎竿....係竿頭都唔識穿果批,求奇Set好就拋落水.......見人Fit我又Fit下Fit下.....兩秒後......中魚
咁都中..........上水係手掌大小良型火箭魷
今晚有運行啦
但之後十分鐘.......乜都起唔倒 但朋友們郡有D收獲..............似乎我有問題Bor
D伯伯夜佐開始走人, 最後只得番10個8個人釣既時候.......開始好魚啦!
我地4個人, 平均每人1-2分鐘點都有條中
不停釣不停起,久唔久重走D大野過來......有手前臂長 我地起佐10-12隻呢D大野
之受,慢慢靜佐......大概三點左右.........我地走人.......
個冰箱兩個人先抬得起.....................
返到朋友屋企分魚先知原來爆釣呀!!!!!!!!

評分

參與人數 1金幣 +80 收起 理由
achilles + 80 寫個勁字!!

查看全部評分

maninnam 發表於 6/6/2010 08:17:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
nice,,, 好好收獲
kkming 發表於 6/6/2010 09:34:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好開心呀!!!!!
andy-chung2003 發表於 6/6/2010 11:39:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
手臂長的良型火箭魷....恨屎隔離
minibaby 發表於 6/6/2010 13:22:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
手臂咁長火箭魷,正.
LPwa 發表於 6/6/2010 19:00:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
就甘睇都有幾隻手前臂長~
亞剛 發表於 6/6/2010 19:28:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你哋一定玩到成身墨啦,有冇清洗地面呀,哈哈
 樓主| 靜思藍 發表於 7/6/2010 12:04:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 8# 亞剛

走之前儘力洗,又布又水, 不過都唔係太乾淨....下次去帶多D清潔用品先得!
 樓主| 靜思藍 發表於 7/6/2010 12:07:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 7# LPwa

最大果隻有一尺長, 已經做佐刺身落佐肚啦!
naobao 發表於 7/6/2010 12:50:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

千萬唔好用清潔用品(化學物品),
落左水對個海唔係咁好!!