搜索

[其他] 如果中國,日本,台灣既釣手比賽,大家覺得邊方會優勝

泥猛皇 發表於 10/4/2010 21:39:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
如果中國,日本,台灣既釣手比賽,大家覺得邊方會優勝
awcw 發表於 10/4/2010 22:03:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
點解冇香港呀?我地好差咩?
patrick. 發表於 10/4/2010 23:27:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
香港是中國的一部分﹗
kky_king 發表於 11/4/2010 00:07:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
講真.....日本人o的架生咁正咁齊,嬴的機會好大,但係如果架生一樣,咁我覺得香港人會嬴!!!

因為香港無魚....o的師兄都釣到魚...你話勁唔勁?
carl 發表於 11/4/2010 00:19:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
naobao 發表於 11/4/2010 00:40:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
講真.....日本人o的架生咁正咁齊,嬴的機會好大,但係如果架生一樣,咁我覺得香港人會嬴!!!

因為香港無魚.... ...
kky_king 發表於 2010-4-11 00:07

小弟唔係好同意架生同比賽成績有好大關係...
邦仔 發表於 11/4/2010 00:43:17 | 顯示全部樓層 IP:- 湖北武漢

呢個問題.....我相信好多對台釣有認識既人都會認為中國人係一定優勝!!

中國地大脈博...靜係一個廣東省既釣魚人已經多個日本,加上國內既人有的就是時間...唔同其他國家好似香港人星期一至五要為口奔馳,中國的人都係好似唔多洗做既..一係就打麻雀...不是就到塘邊釣魚...鋤D啦...可能我地香港或者日本人一個星期先釣一天魚...而中國呢一個星期就釣5,6日!!你試計下一年中國人釣多我地幾多日魚"??輸經驗都輸死了.....

加上現今中國釣魚產品業眾多...呢D釣具品牌既代言人都為左增加知明度令自己既品牌更暢銷而爭取在各個比賽中取得好成績...因此有人部分以釣魚為工作既人出現,而呢D人都係高手....

咁你話中國既優勢係咪好大呢?
 樓主| 泥猛皇 發表於 11/4/2010 10:23:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都覺得中國既釣手比較有優勢,單睇解魚速度中國以經win左,雖然日本既架生咁正,但佢地既動作比較悠閒,所以睇落都係中國有優勢
kev 發表於 11/4/2010 19:44:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
日本仔唔係唔飛魚咩?
kido 發表於 11/4/2010 20:44:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我覺得要好睇目標魚,菲我覺得台灣會ok,白鯽就中國,日鯽當然係日本,香港唔係唔得,但台灣同中國個種機器化人肉上魚法,見到都滴汗.