搜索

中國的竹製竿精品

whero 發表於 1/8/2007 16:22:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 廣東珠海
不是日本人才有這手藝,中國人也有的
因是轉貼,更多內容可至 http://www.fishcn.com/forum_view.asp?forum_id=60&view_id=93735&page=1

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 5威望值 +100 金幣 +70 收起 理由
hechi + 10 我愛diy
chu + 10 + 10 我好欣賞!!
alex_dick + 10 + 10 好鬼死靚呀~~~!
DriftsinkAngler + 20 我好欣賞!! 手工極品!!!
松田先生 + 50 + 50 寫個服字!!大開眼界!!

查看全部評分

eddie_T 發表於 1/8/2007 16:25:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幾精緻woo!!!!
松田先生 發表於 1/8/2007 16:31:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我見到真係好開心,中國人手研釣具有咁高級次既作品,唔再係日本人專美,努力呀!!祖國釣魚人
 樓主| whero 發表於 1/8/2007 16:45:46 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
我和松田版大的心情是一樣的,所以一見到就立刻po出來給大家分享
三師兄 發表於 1/8/2007 16:51:10 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
本人沒資格論其手工........是知道兩個字.....極品 !!!

要提既係.......材料.....我相信比手工更難得千千萬萬倍

松田, 呢d就係我想要既野啦.....
松田先生 發表於 1/8/2007 16:56:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 三師兄 於 2007-8-1 16:51 發表
本人沒資格論其手工........是知道兩個字.....極品 !!!

要提既係.......材料.....我相信比手工更難得千千萬萬倍

松田, 呢d就係我想要既野啦.....

三師兄~
我都認同呀!!極品中極品!!
你咪玩我啦!!咁高層次作品,我邊做到喎!!
要去天津拜拜師先得啦!!
naobao 發表於 1/8/2007 17:02:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
為左方便大家欣賞,我已把圖片轉載過黎!!
chu 發表於 1/8/2007 17:10:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
whero 兄,
好靚呀.
很久以前, 我在深水埗買過一支中國的竹製竿,
現在明顯是進步了.
另外想問, 你是否得獎?
 樓主| whero 發表於 1/8/2007 17:12:18 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
原帖由 chu 於 2007-8-1 17:10 發表
whero 兄,
好靚呀.
很久以前, 我在深水埗買過一支中國的竹製竿,
現在明顯是進步了.
另外想問, 你是否得獎?

你是指陽江那比賽嗎?拿了團體第三,個人單尾第二
Ronson 發表於 1/8/2007 17:24:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係極品,嘆為觀止!