搜索

第一期手作補習社...花絮...

最強幻象 發表於 5/2/2010 12:25:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
得到ten69老師與松田老師既幫助...第一期手作補習社終於成功完成...
係呢次手作補習社舉行前...Ten69老師...松田老師...情海藍師兄跟我...
傾rundown都傾左幾粒鐘...希望可以係最短時間內...帶比各位參加既師兄師姐最大既收獲...
所以分開左二part黎講...先由松田老師講解工具既應用...心得與苦樂...
跟住就由ten69老師開始來個即場示範...開油...上色...扎guide...

除左ten69老師親自示範外...為左增加互動性...每位師兄師姐亦可以即場親身學習...
除左可以即時清楚如何制作外...有疑問更可以即場請教二位老師...真係機會難馮...
而小弟與情海藍師兄更有幸成為客席講師...我就分享我既失敗經驗...
而情海藍師兄就分享他制作情劍時的心得與及一些新物料...莫說是各位參加既師兄師姐...
就連我亦從中學到不少有關DIY既新智識...真係好多謝大家...

最後Ten69老師更預備了小禮物給每一位參加既師兄師姐...真係又食又拎...正呀...
三個鐘頭既學習時間...竟然好似砵一聲供就過左...真係快活不知時日過...
最後好多謝ten69老師與松田二位出錢出力既老師...比我有呢個機會去學野...
當然都好多謝爆叔又係出錢出力相助...更多謝了神兄可以將整個過程拍下...
相信今次參加悟到既師兄師姐...好快可以係度睇返我地當晚所學到既野...
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 10金幣 +1210 收起 理由
TinTin + 100 非常感謝
雅比 + 100 下次我又要黎學野!!!!
1149hf + 100 好的開始..大家努力
naobao + 200 感謝幫手!!
黑雲 + 200 一級棒!!
情海藍 + 100 好文章!!
TEN69 + 100 精品文章!!
flyfisher + 100 最強現象!!
achilles + 110 我好欣賞!!
松田先生 + 100 專業報道~!!

查看全部評分

松田先生 發表於 5/2/2010 13:00:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
老松在此感謝爆督、小胡版主、象象、小虎兄落力分享參與,希望對diy有興趣嘅師兄師姐,滿意今次嘅講座喇~!!

評分

參與人數 5金幣 +600 收起 理由
TinTin + 100 辛苦晒
1149hf + 100 加油呀
naobao + 200 感謝幫手!!
黑雲 + 100 讚!
flyfisher + 100 好老師!

查看全部評分

樓主| 最強幻象 發表於 5/2/2010 13:11:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

相信黎參加既師兄師姐都好開心...
flyfisher 發表於 5/2/2010 13:16:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好活動...........

又錯失一個機會.....無見松田老師好一段日子呀
men 發表於 5/2/2010 13:17:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
希望好快有第2次
jasonywk 發表於 5/2/2010 13:21:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我諗無咩地方可以識到咁多DIY技術,good.
松田先生 發表於 5/2/2010 13:22:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好活動...........

又錯失一個機會.....無見松田老師好一段日子呀
flyfisher 發表於 2010-2-5 13:16

係呀~我都好耐無見你喇~!!
點都好...我祝你2010年~長釣長有,最緊要身體健康,飲小d酒喇!!
TEN69 發表於 5/2/2010 13:55:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咦!有位喎,坐埋黎先!

評分

參與人數 2金幣 +200 收起 理由
naobao + 100 感謝幫手!!
flyfisher + 100 一級棒!!

查看全部評分

mabel 發表於 5/2/2010 14:04:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝Ten69,松田,象象,同小虎.

我果晚真係好充實啊.

mabel
 樓主| 最強幻象 發表於 5/2/2010 14:08:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咦!有位喎,坐埋黎先!
TEN69 發表於 2010-2-5 01:55 PM

嘩你今日悟使做呀...