搜索

烏頭一問

樓主| HaZEL..SaM 發表於 21/6/2007 20:11:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 nortoncamel 於 2007-6-21 18:02 發表

呀寶度以前都有去
有個fd支speical1俾白色隻狗(唔記得叫乜皮)踢斜左隻gudie,
超慘!
最好果次晌果度中左條磅頭星點臭肚
好飛到呀媽都唔認得,仲超好味
江仔係咪即係光記呀??(唔知江定光)
如果係我都有耐唔耐 ...

星臭肚咁正...師兄果時玩磯中定筏仔中嫁....

日水定夜水呀...乜果度都有D咁好既野嫁咩...

係呀係呀..光仔個排呀.....但佢張咭片叫江記漁排嫁... :bq21

咁師兄最上一次上去(光仔)有冇野起到呀..知唔知果度有冇烏頭玩下呀...

我就係諗緊聽晚好唔好上去釣通頂呢..........

自己又唔識玩筏仔釣烏頭..上到去咪好悶..

所以咪問下咁多位師兄.姐...用咩野粉釣或咩野利會好D囉...
華少 發表於 21/6/2007 23:24:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實筏仔釣烏頭比起以前難釣好多...因為烏頭唔會成日食粉加上數量少左...好多時只有一兩條食埋來...因此魚訊較難掌握...但唔代表冇得釣嘅...我下星期閒日會再戰烏頭你有興趣閒日又得閒的...搵我做腳啦
eddie_T 發表於 21/6/2007 23:54:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
AR 江個排!!!!!緊係有la!....之前都有好多烏烏!.
不過...e家人多左.....都無去好耐!!!.....
我無記錯華少相中ga 花尾 都係係AR 江個排起ga~

至於ar寶個d 狗就.....係麻煩d~~
不過我都幾鍾意佢地! ...e家仲多左隻金毛尋回狗....4條狗

ar寶個排底其實都幾似海洋公園.....大魚係有ga....不過.....係唔開口....吹漲!

華少 發表於 22/6/2007 01:05:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 eddie_T 於 2007-6-21 23:54 發表
AR 江個排!!!!!緊係有la!....之前都有好多烏烏!.

不過我都幾鍾意佢地! ...e家 ...

中左:mm8
寶個排係多魚...但都好多蚊
現在大環塘要玩波波烏頭有難度因為個個都浸面包籠...
搵一日我地買夠粉入榕樹澳...應該會好少少...因為呢期食下午個水...好彩會有磅頭黑沙釣
nortoncamel 發表於 22/6/2007 12:50:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 eddie_T 於 2007-6-21 23:54 發表

呀寶d狗
因為成日同另外兩隻打交
果次打到"甩皮"跛左
所以佢送左隻白色俾人
佢放低左隻狗晌人地個排之後
隻狗竟然識路游番番嚟
之後再混路車佢走之後就唔識番嚟lu
跟手就攞左隻金毛番嚟
開頭隻金毛勁細膽,行都唔敢行
江記上次上去就龜左
打完石湖都冇魚開口
nortoncamel 發表於 22/6/2007 12:57:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 HaZEL..SaM 於 2007-6-21 20:11 發表

星臭肚咁正...師兄果時玩磯中定筏仔中嫁....

日水定夜水呀...乜果度都有D咁好既野嫁咩...

係呀係呀..光仔個排呀.....但佢張咭片叫江記漁排嫁... :bq21

咁師兄最上一次上去(光仔 ...

條星點臭係早水筏仔中嫁
俾佢飛左兩轉之後埋左纜
好彩最後攞得番~

評分

參與人數 1威望值 +20 金幣 +20 收起 理由
HaZEL..SaM + 20 + 20 真係好靚仔...唔知幾時先俾我撞到呢... ...

查看全部評分

樓主| HaZEL..SaM 發表於 22/6/2007 13:14:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 nortoncamel 於 2007-6-22 12:50 發表

呀寶d狗
因為成日同另外兩隻打交
果次打到"甩皮"跛左
所以佢送左隻白色俾人
佢放低左隻狗晌人地個排之後
隻狗竟然識路游番番嚟
之後再混路車佢走之後就唔識番嚟lu
跟手就攞左隻金毛番嚟
開頭隻金毛勁細膽,行都唔 ...

師兄..乜野叫石湖呀..??

我上次上去光仔度得一條黑沙...超級精口..用盡我一生所學既方法先俾我釣到佢...

光仔個排太多人上啦...平日會好少少...

樓主| HaZEL..SaM 發表於 22/6/2007 13:19:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 華少 於 2007-6-21 23:24 發表
其實筏仔釣烏頭比起以前難釣好多...因為烏頭唔會成日食粉加上數量少左...好多時只有一兩條食埋來...因此魚訊較難掌握...但唔代表冇得釣嘅...我下星期閒日會再戰烏頭你有興趣閒日又得閒的...搵我做腳啦 ...

同意...之後釣烏頭一黎就好多...但我個時唔識釣..唉..

宜家想好似以前咁都幾難...我自己又唔係好識掌握D魚訊..

所以成日一心諗住釣烏頭都會好失望咁走...因為成晚得個一兩口..

仲要唔識逗...真你有D心灰.....

閒日比例難呀師兄...你平時會幾點去幾點走嫁...

我住粉嶺...師兄會去開邊面D魚排嫁...??

nortoncamel 發表於 22/6/2007 13:24:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 HaZEL..SaM 於 2007-6-22 13:14 發表

師兄..乜野叫石湖呀..??

我上次上去光仔度得一條黑沙...超級精口..用盡我一生所學既方法先俾我釣到佢...

光仔個排太多人上啦...平日會好少少...

...

天氣然象
突然間
大舊黑雲,
由遠至近,
狂風驟雨,
不過只係維持一陣
大舊黑雲過後,
天朗氣清亦係相傳魚兒突然開口時間
另外
江記果度撞啱流水可以連斷幾口架
 樓主| HaZEL..SaM 發表於 22/6/2007 13:25:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

其實我未知道有光仔排既時候..次次都係去阿寶度既..

仲一星期3.4次...個時佢果度真係好好魚..

不過阿寶佢成日搞個排底....成日搞成日搞...又搞呢樣..又搞個樣

我自己個人就唔係咁中意...

加上佢D狗...所以我呢兩年都無上過了...