搜索

防晒美白新體驗

sydney 發表於 7/7/2009 01:13:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
呢隻魚夫之帽,好多人都用過。

我覺得佢有個缺點,就係o係特別.....大風......o既日子,佢果兩隻護翼,會吹到飛吓飛吓,令人心情煩燥,

所以今日介紹一隻超簡單容易的DIY,解決大家o係呢d特別日子o既需要。

做法好簡單,首先大家要去搵一條......無論係......長度、粗度、同埋硬度,都完全適合自己需要.......o既鐵線。

然後輕輕咁將我地o既對象擺放好,(今次示範我係將佢擺o係床上面)。用雙手仔細檢查,找出適當的部位。再檢查一下鐵線的硬度是否足夠。確認無誤之後,就可以小心將.....鐵線.......如下圖插入....我地o既對象。如果大家唔清楚點做的話,網上有很多現成的圖片和影片可供參考,請自行搜尋、瀏覽。

之後o既細節,相信唔需要我多講,大家都知點做。所以,直接就睇成品。

如果大家都仲係唔明點用,等我蝕底d,親身真人示範一次。

有咗呢對全新改良o既護翼,就算o係特別潮濕、悶熱o既日子,大家都可以按照自己o既體形,適當咁調校護翼o既位置,風吹亦唔會郁黎郁去。
咁就可以全面逹到防晒美白o既效果,同時又唔會黐立立,焗住焗住咁嘞。

評分

參與人數 2金幣 +400 收起 理由
triggerfish + 200 送你一對翼!!
TEN69 + 200 精品文章!!

查看全部評分

jb007r1 發表於 7/7/2009 09:55:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
對我離講, 是DIY欄中, 最有用的設計........... 無得頂!!

評分

參與人數 1金幣 +20 收起 理由
sydney + 20 Thank you! Have a nice day!

查看全部評分

做靚 發表於 7/7/2009 09:58:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好! 我欣賞呢個針對特別日子嘅設計!

評分

sydney + 20 Thank you! Have a nice day!

查看全部評分

TEN69 發表於 7/7/2009 23:45:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我又回覆一下先!廿皮唔該!

評分

sydney + 20 你都要 have a nice day?! Ha Ha!

查看全部評分

會釣魚的狼 發表於 8/7/2009 08:27:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
又幾可愛

評分

sydney + 20 師兄都 have a nice day! :D

查看全部評分

awcw 發表於 8/9/2010 21:42:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你係得慨.
michaelws501 發表於 12/9/2010 23:16:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
感恩圖報
DriftsinkAngler 發表於 18/9/2010 00:50:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
又回覆一下先! 無得頂!!