搜索

[釣行] 父子團再加自己新記錄!

ericang 發表於 19/6/2009 01:40:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
今日又上青衣橋玩, 3點幾去到老豆即中黃腳一條... 好開始!  
點知之後搓左好耐波都係什魚小魚.
到 6-7 點水漲定而退, 轉玩笩仔青蟲前打式行住掃, 中番條磅點火點, 都幾好力嫁!
天都黑晒, 但係目標魚未出現, 老豆就中左大碌沙鑽一條, 仲有5條老坑~
到 8 點左右, 頭蕊輕點兩下, 我一抽... 掛底 ???  唔係, 點知係條魚抽番我轉頭, 我畀佢抽到成皮竿直指水面 -_- , 好似有個人拉咁...
讓竿讓到入水... 手指 break 幾下收幾下(笩44) .... 佢發力下沈時燒手燒到 pk, 玩左 3/4 分鐘上水... 大牛屎一條呀~
39 cm 1.44kg ... 估唔到支咁軟 bb o既日新山吹可以頂到 -_- (仲要早已經斷左兩個 guide)

玩左3個月笩仔, 繼上次條斤半牛屎後, 終於破自己記錄喇, 仲要用最軟果支竿頂真係好玩到震呀~  而家左手食指起左水 pop

登錄/註冊後可看大圖

個 13L cooler 剛好放到!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

上次記錄魚~

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 3金幣 +360 收起 理由
hoo0o0ooh + 110 我好羨慕!!
TinTin + 150 我好欣賞!!
ivanlokc + 100 我好羨慕!!

查看全部評分

tth_hin0 發表於 19/6/2009 02:03:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好魚!!
    條牛屎可能係你叫中魚其間佢都同時諗釣到人~~哈
suet 發表於 19/6/2009 09:15:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
睇到都開心!
最強幻象 發表於 19/6/2009 11:24:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好肥美呀...恭喜晒...
聶仁王 發表於 19/6/2009 11:53:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好好魚呀
ray1881 發表於 19/6/2009 13:21:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
恭喜晒
janb113 發表於 19/6/2009 13:32:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
勁呀 1# ericang
 樓主| ericang 發表於 19/6/2009 17:40:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
4# 最強幻象

師兄我想問下你簽名圖果 d 魚尺邊樹買呀同幾錢呀?
goodgood 發表於 19/6/2009 18:58:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好中條呢.......勁
kennethnip 發表於 19/6/2009 19:28:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
congradulation!!!!!