搜索

[釣具] 絕強軍火,JM Power Spell PE-4 Reel

teddycheung 發表於 9/6/2009 02:29:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

真係好鬼靚仔,加埋強橫設計,相信係今年絕強軍火加超級毒物~~~~睇下你中毒未!
我找到一點資料給各位參考~~~~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

■Jigging Master Power Spell PE-4 Reel相當於Accurate 197與870N之間尺寸。
搭配人體功學握把,自重約
460g
供應左手及右手
採單向培林以及雙鳥仔雙重方式增加手感與保護齒輪不麻齒,並增加整體結構的強度。
精密平整性、特殊殺車片,第一段殺車可輕鬆達到15LB
第二段則達25LB以上,並且把手沒有緊迫的感覺。
■當整個捲線器浸泡在海水裡,充滿水份時,PE-4殺車力仍然沒有減少
並且保持超級順暢,這是一般設計捲線器的廠家,沒有的構思。
■齒輪比1:4.0搖臂使用98mm、
人體工學T
把、更有力的短收搏魚,完全不需改裝。
以PE-4外觀以及功能,可以搭配100g~300g路亞釣竿,適用於80m以內的釣場。
■線容量:PE 3號(450m)、PE 4號(400m)、PE 5號
(350m)
er007er 發表於 9/6/2009 02:34:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c兄  你用後有咩評價   可以講黎聽下嗎?
mx5 發表於 9/6/2009 12:26:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
喱隻係新改款 Power Spell PE4   改造型,改ARM,改T-BAR
今次仲有四隻顏色:黑/金, 金/銀, 銀/金, 灰/銀
 樓主| teddycheung 發表於 9/6/2009 22:51:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c兄  你用後有咩評價   可以講黎聽下嗎?
er007er 發表於 9/6/2009 02:34 AM

配200g jigging竿係一百米左右釣場,輕鬆舞動260~300g鐵板,1比4齒輪比於深場回收鐵板舒服,Free杯順暢,新款T把可以唔洗帶手套黎Jig,唔刮手、有力,剎車穩定順滑,無經驗者唔好推盡剎車,有機會渣唔住套架生直飛落海,小心!
kwan248 發表於 9/6/2009 22:59:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Jigging Master Power Spell PE-4 Reel 都幾好用! 但釣力值就低啲!
mx5 發表於 9/6/2009 23:37:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
teddy師兄,見你之前到台灣.一定玩得好開心
恭喜得獎
jason 發表於 10/6/2009 12:34:41 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
都系中意头文字A个只
 樓主| teddycheung 發表於 11/6/2009 02:03:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
teddy師兄,見你之前到台灣.一定玩得好開心
恭喜得獎
mx5 發表於 9/6/2009 11:37 PM

感謝~~~好運啦!台灣魚難釣了要點技巧~~~~~
深海魚人 發表於 12/6/2009 11:58:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
外型一流,唔知價錢同實力點呢?有冇師兄用過
 樓主| teddycheung 發表於 7/7/2009 22:52:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係好鬼靚仔,加埋強橫設計,相信係今年絕強軍火加超級毒物~~~~睇下你中毒未!
我找到一點資料給各位參考~~~~

登錄/註冊後可看大圖
     http://www ...
teddycheung 發表於 9/6/2009 02:29 AM

正~~最新顏色,金色同鐵灰你覺得邊隻色最靚?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖