搜索

違規舉報措施

flyfisher 發表於 3/6/2009 17:09:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

如果要公報舉報者名單, 日後便會有更多麻煩......你告發我, 我又告發你?

加分可以私底下解决!
回復

7-UP 發表於 3/6/2009 17:43:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我覺得舉報可以用pm報告畀版主們 & naobao知道就已經足夠la
如果公報舉報者 , 我驚以後會多左磨擦
我亦會怕畀人當系25仔 , 多事之人
回復

ykk 發表於 3/6/2009 18:58:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我覺得以不公開方式較好;可減小網友間磨擦,甚至如bulldog師兄提及的「魚樂風紀」,於每版區請幾位經常於該版區留言者幫手(這代表該位師兄係慣常流覽該版區)唔一定要有實際執行權、但如發現違規者立刻以pm方式通知版主或爆叔便可,而另一方面,挑選出嚟幫手嘅師兄,又可分該位師可於甚麼時段可上網;日間?只限夜間?全天候?這可減小某一時段嘅真空期!
回復

歐穎海 發表於 3/6/2009 21:58:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
薑是老的棘,我贊成Uncle意見,保護伸張正義人,係想個網好喲,唔會想要告人嗰喲分.
回復

ShInGxP 發表於 3/6/2009 21:59:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
非公開方式好d
成日都公開舉報好似
係人都知你鍾意報串
回復

人字拖 發表於 4/6/2009 05:24:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
pm方式會比較好,有沒有分加也不重要,我諗爆叔叫到大家都會幫手睇住,
我都支持爆叔,至於勳章就唔好喇,我怕會變成好似釣魚比賽咁,變左舉報比賽
回復

jk521 發表於 4/6/2009 08:02:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想小d磨擦, 我投 pm !!
回復

中子 發表於 4/6/2009 10:24:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都喜歡pm之後公開違規名單!
回復

7-UP 發表於 4/6/2009 13:03:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實耐不耐就見有d c hing回人post
"細魚放生la" "甘細条都ng放生" "釣甘多都ng放生d"
雖然佢地都只系想別人多注意保育
但甘la d 又算ng算違規牙??
回復

triggerfish 發表於 4/6/2009 13:08:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實有時忙起呢幾日無睇貼一啲都唔出奇,不過我會本著有拖無欠嘅精神。有時大家見到有違規嘅貼乜都唔做以經好夠(真係好過份嘅頂多PM一聲)。大家睇開D,相信同比執法人員足夠時間做野,大家都會少啲野做。
回復