搜索

[釣具] popper竿请教

naobao 發表於 28/5/2009 19:41:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位師兄: 可唔可以講下呢支popper杆同jigging杆(比喻JZ571),除左價錢,長度,仲有乜分别呢?, 聽d師兄講,jigging杆唔適合掟popper,可否講解一下呢?
另外支popper杆只有400g重,配邊隻鉸會好d呢?如果配salt ...
joesiu 發表於 2009-5-28 19:38

你果然係一個好認真玩野嘅年青人
joesiu 發表於 28/5/2009 19:52:35 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東東莞
你果然係一個好認真玩野嘅年青人
naobao 發表於 2009-5-28 19:41

終於遇到個懂得欣賞我嘅人喇 可惜你唔係女.......
naobao 發表於 28/5/2009 19:54:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
終於遇到個懂得欣賞我嘅人喇 可惜你唔係女.......
joesiu 發表於 2009-5-28 19:52

當然喇,就算你將我掉轉黎睇,我都唔係一條女
 樓主| jason 發表於 29/5/2009 20:45:09 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
唔係香港,係國內釣呀
naobao 發表於 2009-5-28 16:25

我都是等人通知,一call就要出发,不过听闻南澳东山个边好似有相关的服务,具体价钱就唔清楚,等我打探一下再通知你啦,好似可以提供海岸和boat钓的全套服务!!呵呵
s.w.salt 發表於 30/5/2009 00:45:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C兄!唔该PM价格同埋边度可以入货啦
jason 發表於 2009-5-28 16:09

其實我都無用過~不過這品種jigging竿就有用,
質素與價錢不成正比地好,上過30幾kg samson
都無問題,(仲大把貨嗰隻),因為一般big game竿
都好貴,(要訂都等好耐),所以介紹呢支比你~
曰元 53000 尚算比較便宜,至於邊度有得買,
你搵呀爆叔啦,佢老人家會幫到你~
s.w.salt 發表於 30/5/2009 00:58:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位師兄: 可唔可以講下呢支popper杆同jigging杆(比喻JZ571),除左價錢,長度,仲有乜分别呢?, 聽d師兄講,jigging杆唔適合掟popper,可否講解一下呢?
另外支popper杆只有400g重,配邊隻鉸會好d呢?如果配salt ...
joesiu 發表於 2009-5-28 19:38

popper竿一般比較長,jigging就比較短~
至於鉸就睇目標魚
 樓主| jason 發表於 30/5/2009 09:45:37 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
其實我都無用過~不過這品種jigging竿就有用,
質素與價錢不成正比地好,上過30幾kg samson
都無問題,(仲大把貨嗰隻),因為一般big game竿
都好貴,(要訂都等好耐),所以介紹呢支比你~
曰元 53000 尚算比較便宜,至於邊度 ...
s.w.salt 發表於 2009-5-30 00:45

爆叔是代理?
sunnychan1953 發表於 30/5/2009 10:40:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Daiwa枝dogfight都唔錯,幾好用.
naobao 發表於 30/5/2009 13:04:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

當然唔係
joesiu 發表於 30/5/2009 17:05:58 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東東莞
popper竿一般比較長,jigging就比較短~
至於鉸就睇目標魚
s.w.salt 發表於 2009-5-30 00:58

明白....thanks