搜索

[影片] Sailfish caught by flyfisherman

HappyClam 發表於 27/3/2009 16:45:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
Cool! Bull Dog, do you wanna try this with your target 10wt Spey rod?

評分

參與人數 2金幣 +101 收起 理由
歐穎海 + 100 不可思意!!
bulldog + 1 害人不淺!!

查看全部評分

樓主| HappyClam 發表於 27/3/2009 17:00:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
wkau 發表於 27/3/2009 17:05:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
正!!!
不過好危險, 分分鍾反艇或炸竿! ching 小心! 小心!
bulldog 發表於 27/3/2009 17:19:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
死佬,

毒一重唔夠,重要毒多一 !!!!

重頂得住,重頂得住 !!!!

評分

參與人數 1金幣 +50 收起 理由
HappyClam + 50 咁咪=減咗我分law

查看全部評分

bulldog 發表於 27/3/2009 17:27:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
版大們,

HappyClam 成日毒人,其實今次我唔想加佢分,
不過搵唔到有減分個掣咋 !!!!   
 樓主| HappyClam 發表於 27/3/2009 17:46:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

有架 我幫你減丫
人地特登為你而揾架D video, 睇吓Spey竿幾過引
bulldog 發表於 27/3/2009 18:26:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有架 我幫你減丫
人地特登為你而揾架D video, 睇吓Spey竿幾過引
HappyClam 發表於 2009-3-27 17:46

我發個夢 Switch rod,單雙手都用得。

Spey rod 重大碌,重長。
我咁屎矮又細粒,點用呀 !!!! 大風真人都反啊 !!!!!

Switch rod = >>>>>>

睇個大隻佬 !!!!!!
Spey rod = >>>>>>>
kfd 發表於 27/3/2009 19:03:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Two of our members, Ando and Kman have done it already.  Check their old post.  I think 10wt is under power on sails

It's quite affordable, but too bad I cant go on a fishing trip yet.
 樓主| HappyClam 發表於 27/3/2009 20:01:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我發個夢 Switch rod,單雙手都用得。

Spey rod 重大碌,重長。
我咁屎矮又細粒,點用呀 !!!! 大風真人都反啊 !!!!!

Switch rod = >>>>>>
JiAHuyVYrW8

睇個大隻佬 !!!!!!
Spey rod = >>>>>>>
z5 ...
bulldog 發表於 2009-3-27 06:26 PM

你衣D先係毒呀, 支spey casting形到呢
bulldog 發表於 27/3/2009 21:17:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你衣D先係毒呀, 支spey casting形到呢
HappyClam 發表於 2009-3-27 20:01

Happy 兄,

HK 地理環境,海水玩 Inshore 機會多。

其實我枝三舊紅杆 7-8wt,宜家用 7wt DT F line 大風時真 cast 得有難控制同吃力。

改用 7 或 8wt WF line 理論大風時會 cast 得穩定。

發夢枝 switch rod 貪佢 cast 得遠,中埋海水毒加埋有必要先慢慢 save money 囉 !!!
其實真好羨慕你,話買就買,爽死 !!!!