搜索

5月26日季尾魷逆襲!

樓主| 浦克 發表於 28/5/2007 16:54:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #18 naobao 的帖子

奇怪, 3M既蚊水就真係"失"頂一陣, 反而我覺得呢隻膏幾好, 有一層膜係度, 真係無蚊埋同無失, 但係流汗之後, 就要再加返!
黑雲 發表於 28/5/2007 16:58:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最強幻象 發表於 28/5/2007 16:58:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>浦克</i> 於 2007-5-28 04:54 PM 發表

奇怪, 3M既蚊水就真係"失"頂一陣, 反而我覺得呢隻膏幾好, 有一層膜係度, 真係無蚊埋同無失, 但係流汗之後, 就要再加返!

但講真...你話夏天悟流汗就假...浦浦你正常要幾耐先補加呢...

姑姑比過支“白免仔“蚊怕死過我都幾好架...完全悟淋...但我對呢隻野敏感...
naobao 發表於 28/5/2007 17:07:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2007-5-28 16:53 發表

thank you 鬧爆叔...我最怕就係個拎鐘頭又要煩過...

小弟非常之勁惹"蚊"同"蚤",
所以一般會帶幾種防咬用品,
據經驗,如果DEET(避蚊胺)成份達30%或以上,
效果就比較好,如果係草本成份就差D及時效較短!!
naobao 發表於 28/5/2007 17:11:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2007-5-28 16:54 發表

就算用3M蚊膏,要防"蚤",一定要查晒所有大部份外露地方!!
我自己試過,查腳唔查手,D"蚤"一樣咬手
最強幻象 發表於 28/5/2007 17:12:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>naobao</i> 於 2007-5-28 05:07 PM 發表

小弟非常之勁惹"蚊"同"蚤",
所以一般會帶幾種防咬用品,
據經驗,如果DEET(避蚊胺)成份達30%或以上,
效果就比較好,如果係草本成份就差D及時效較短!!

我本身悟係好惹蚊...但如果隔離個個噴左蚊怕死...幾悟惹都會過黎啜我幾野... 真係整D蚊個制...

等我返去昅昅我個支野個deet先...
 樓主| 浦克 發表於 28/5/2007 22:29:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #25 naobao 的帖子

爆叔..........果d咁既煤炭屎, 你唔渣暈全身, 你著住褲都照咬既.........制唔過呀~~~
 樓主| 浦克 發表於 28/5/2007 22:30:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #22 黑雲 的帖子

係呀.........雲大兄.............釣埋今個星期, 要休息既啦............唉!
Billabong割親 發表於 28/5/2007 22:53:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #28 浦克 的帖子

你休息............我無聽錯ma.....:fb11.........係呀星期日....:fb29
jk521 發表於 29/5/2007 13:11:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2007-5-28 22:29 發表
爆叔..........果d咁既煤炭屎, 你唔渣暈全身, 你著住褲都照咬既.........制唔過呀~~~

什麼是 "煤炭屎" 呢 ???