搜索

[釣行] 趁熱鬧@爆叔樓下

mar 發表於 21/6/2013 07:47:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

呢個場雖然人好多,但大家都chok得互相遷就!
唔似得日前係我主場d 叔叔伯伯自己釣仕掛钓屎用五六竿拋五六個浮波,起流果陣飄到人地面前又唔埋,一點都唔顧及其他釣客!!到疊Q咗我線咪解囉,我地解緊線又向我地講X你老母個炒X!!釣魚要有釣品!!!!!!!
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
cclau2216 發表於 21/6/2013 08:07:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你覺自己有品咩
回復 支持 反對

bigstone 發表於 21/6/2013 11:52:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實人多疊絲就預左咖喇...明知人多其實下次可以用第二隻絞打餅平o的絲去玩...

不過就算人地疊到我我都會係講 sorry 先o個個...一係叫聲師父唔好意思..小心...大家禮讓o的通常都唔會再鬧...釣魚唧...唔駛x 老母o既...鍾意打交o既咪叫佢學龍心出旺角大叫囉...
回復 支持 反對

樓主| mar 發表於 21/6/2013 12:52:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
bigstone 發表於 21/6/2013 11:52
其實人多疊絲就預左咖喇...明知人多其實下次可以用第二隻絞打餅平o的絲去玩...

不過就算人地疊到我我都會 ...

有理!!
回復 支持 反對

benzene 發表於 21/6/2013 14:31:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
大家都釣魚,位迫疊絲梗有,但也不要別人因為自己的貴野而避開吧……
昨晚我都比人掃了幾次,講下笑說自己的是平桿死不足惜就可以,唔通真係去「亨」人支洗馬路……
釣魚求開心,想講手要學MMA,刺激好多~~
回復 支持 反對

BillyCKY 發表於 21/6/2013 14:35:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
昨晚我打竿果時, 都有個阿叔對我講小心拋, 怕我整到佢全家咁( 佢就一家大細企齊人), 我又睇晒後面有無人先打竿, 咁都要"提點"我!
但我個心重擔心過佢, 佢地企我旁邊拎支手竿, 見佢地咁釣都知道佢地好少釣魚. FINE!!!
回復 支持 反對

336338 發表於 21/6/2013 16:19:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
bigstone 發表於 21/6/2013 11:52

不過就算人地疊到我我都會 ...

有理!
回復 支持 反對

hkm1612 發表於 23/6/2013 10:10:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
邊到黎嫁??
回復 支持 反對

terry123 發表於 23/6/2013 12:49:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
年青人, 有時講野唔好甘過分
你知唔知咩係釣品? 呃人錢係釣品? 呃都唔係最錯, 最錯係你覺得呃完冇錯!你仲要呃自己親師傅,當年教你釣魚既師傅!你唔諗下你以前你主場既師傅係幾甘錫你,有咩最好都俾哂你,靚釣位讓哂俾你,幫你係淘X訂野,你依家竟然大逆不道, X自己師傅?你識唔識尊重?
講返你話你係你既[主場]俾人搭線, 雖然唔係魚樂網, 但係有6,7個人可以證明,人地開哂竿擺係到,你將自己既野擺係人地支竿唔夠6吋既距離到,搭線係理所當然,重點係人地黎先,你唔好話俾我知人地要讓位俾你呢個遲黎既c兄你下話? 你主場有近700米既直駁位, 道理上係冇可能冇哂位既。然後, 人地禮貌地請你行過些少,以防搭線, 你同人講, [唔x行], 人地躁火話你係可以理解的,加上該話你的人,是你5年係你[主場]釣魚既大師傅, 你估佢好想x你?
你知唔知佢事後幾心痛?
回復 支持 反對

terry123 發表於 23/6/2013 12:55:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c兄你都係唔好成日去你主場喇...唔好要班叔叔伯伯受氣
回復 支持 反對