搜索

[釣行] 2013夏第一擊

vkei 發表於 2/6/2013 21:04:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
唔同色唔同花,黑色係開場第一隻蝦中,心諗呢鑊仲唔爆釣...點知........收工前尾二隻蝦先中多條白色...
4-8...一共4粒鐘

評分

參與人數 1金幣 +50 收起 理由
偉~ + 50 1234567,多勞多得!!

查看全部評分

billychan246 發表於 2/6/2013 21:59:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
都吾錯呀!!我今日釣左3個鐘,中d魚仲細過你!!!
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 2/6/2013 22:25:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
恭喜!
你就好啦! 有兩條上左!
我有成三個月都釣唔到魚呀!!
回復 支持 反對

樓主| vkei 發表於 3/6/2013 00:23:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我係幾個月都冇時間釣魚味仲慘
你上一條就幾倍size啦
回復 支持 反對

figs 發表於 3/6/2013 10:32:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
弓喜! 弓喜!
回復 支持 反對

樓主| vkei 發表於 4/6/2013 20:17:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝弓喜....
白色果條其實叫咩名.......食落D肉比較實

FELIX 幾時黎釣...同埋幾時帶我去西九...........我要岸邊釣大班
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 5/6/2013 20:22:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
淺色個條叫"花頭梅".
最快都要星期五, 不過唔知好唔好天呢?
回復 支持 反對

樓主| vkei 發表於 5/6/2013 23:56:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
星期5我收7點呀......星期六啦
回復 支持 反對

fifa06cup 發表於 8/6/2013 15:17:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
弓喜弓喜!花頭梅好味~
回復 支持 反對

樓主| vkei 發表於 8/6/2013 23:25:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
第二擊,被魚玩...
4點幾到都係hea下呆下whatsapp下,天開始黑有料到啦...咬咬..hold住.....咬!! 中......升上水啦...冇乜阻力又冇乜反抗,都係安慰獎啦....上到水面,哇成尺有多,響水面拍兩下一個大班翻身大力向下一沉...甩左....
過左陣再黎有料到...咬咬....咬咬...........e?......我等....再等..............冇晒反應...輕輕拎起,有阻力應該仲有蝦架喎...起隻蝦上黎....半隻...............
好...唔緊要.....因為好戲在後頭..........咬咬....黎啦黎啦.....hold住左.....e? 有D力慢慢扯落去,今次醒啦,即刻禁返低支竿,鬆線....e?識走架喎....慢慢走慢慢走.....停左.....吊起竿頭微彎(前打竿)...有力輕輕chok我兩野架喎.......哇,又識走既...個輪比佢拉住慢轉出線......又停左....我又repeat上面動作一次,又係一樣結果.....佢又繼續走.....我開始R頭啦.......咩Q野魚咁醒...............再黎吊起竿頭feel下,的確仲係有野架喎,仲會chok下chok下.........好啦我再放......唔走喎....收返D虛線再吊起支竿feel下....有野架喎....我越黎越心急諗緊係咪抽左先算呢.........吊起支竿,冇晒聲氣.....呆左約30秒...100%已勾石........
回復 支持 反對