搜索
返回列表 發新帖

[感性難移] i have a dream:釣魚與攝影

naobao 發表於 24/5/2013 13:42:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

smallsuper 發表於 24/5/2013 23:07:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
J神兄!  

其實我都諗過 & 試過拍類似既野!
一個人真係搞唔掂的...

果時我想拍段片教新手假虫的狗... 淺水區水清見底,諗住拍下水底假虫既動作。
其實一個人又要收絲又要追蹤住水底條虫... 真係無可能的....
如果 SET 腳架拍,又拍唔到想要的畫面... 最後放棄左...

如果你唔介意,我可以做CAM MAN幫你拍的,我都有D 拍片同剪接既經驗應該可以幫到手。

好似日本仔D VIDEO 咁,1-2 個釣手,1 個拍,應該可以架啦。
不過拍之前應該傾傾有咩POINT 要在VIDEO 內帶俾新手,呢方面可能LIST 完晒D POINT 再要俾D 資深釣手俾D 意見。因為我想做教學,但都唔想教左D 錯既野俾人。始終我玩假餌既日子都唔多。

回復 支持 反對

yui0iuy 發表於 28/5/2013 01:02:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
j神 發表於 24/5/2013 00:00
當制作組越做越大,可以同各大廠商聯絡,請啲名人黎試釣,合作得到既仲可以用魚樂網名義代工生產自家品牌 ...

J兄,我都曾經諗過一樣嘅野,不過都係夢一場,哈哈,不過拍片我都諗過自拍,我仲搵緊錢買器材,遲啲有興趣可以出黎交流下
回復 支持 反對