搜索

星佬的迷思

pkng1218 發表於 23/5/2013 00:07:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
owenchan 發表於 22/5/2013 21:58
經驗話我知!呢D垃圾魚最鐘意通渠!全港所有大渠口都有!而礁位就一兩杆水就會系有凹位底聚集, ...

同意!!!!!!
回復 支持 反對

j神 發表於 23/5/2013 02:48:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁作為一個永遠都唔拎魚既放生釣手(因為我唔食魚),如果釣到我係咪要整死佢再掉番落海俾期他魚食呢??
回復 支持 反對

owenchan 發表於 23/5/2013 08:12:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

作為人類,如果你家裡有害蟲,或者常見的甲由老鼠,你會放生定消滅啊?這種魚你釣完有試過派街坊都唔要的感受嗎?就連打魚蛋都做不到,最過份的就是原來這種魚當年系前港英時代,英國人唔底得你香港人有美麗魚港才引進的,有機會看看冰島的雪魚你就知啦!殺與不殺睇你自己!我就唔放啦!放一條等於殺一大群小魚!條數系點,心照啦!同甲由一樣!殺唔晒!
回復 支持 反對

naobao 發表於 23/5/2013 11:41:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
owenchan 發表於 23/5/2013 08:12
作為人類,如果你家裡有害蟲,或者常見的甲由老鼠,你會放生定消滅啊?這種魚你釣完有試過派街坊都 ...

英國人嘅陰謀??從何得知??有證據嗎??
回復 支持 反對

j神 發表於 23/5/2013 12:04:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁我以後咪要帶把刀仔去劏魚??T^T
回復 支持 反對

owenchan 發表於 23/5/2013 12:30:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
naobao 發表於 23/5/2013 11:41
英國人嘅陰謀??從何得知??有證據嗎??

爆叔!要證據?唔該去睇睇地圖上有邊個離島無教堂、戒毒所、渡假營,重要無船到的島!英鬼宗教神棍放這種魚就是要呢D地方無人可方便到達釣魚,連漁民都會小到呢D地方捕魚!更有證據證明毒魚人去毒魚不是賣魚的,是不想太多釣魚人進入呢D教會地方釣魚!毒魚後無生態就無人到!就而長洲為例,教會多過米鋪!現在知道邊個引人未!重要證據嗎?
回復 支持 反對

FELIX009 發表於 23/5/2013 13:33:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
minglo12001 發表於 22/5/2013 21:53
淺至半呎水深已ok 用死鱭魚肉ok哂 想知地點pm我

師兄, 我想知呀! 謝謝!
回復 支持 反對

naobao 發表於 23/5/2013 13:45:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
owenchan 發表於 23/5/2013 12:30
爆叔!要證據?唔該去睇睇地圖上有邊個離島無教堂、戒毒所、渡假營,重要無船到的島!英鬼宗教神棍 ...

大哥,你呢D只係個人估計,唔可以叫做證據架!!
有真實憑據先可以叫證據!!
英鬼宗教神棍有進行過放生活動咩??真係未聽聞...有資料嗎??
佛教團體攪呢類放生活動我就知,
其一係親眼見過,
其二係08年曾去信(電郵)數個佛教團體,
希望佢地定期放生活動上關於魚種問題上給予意見,
亦喺當時聯絡過RTHK,查詢過外判影片計劃,
可否以放生非本地魚種禍害為題目,
當然以上行動都係因對方無反映而石沉大海喇...
回復 支持 反對

owenchan 發表於 23/5/2013 14:23:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
naobao 發表於 23/5/2013 13:45
大哥,你呢D只係個人估計,唔可以叫做證據架!!
有真實憑據先可以叫證據!!
英鬼宗教神棍有進行過放生活動咩? ...

唔信唔更要!我個人的意見唔需要人信!英鬼宗教神棍有進行過放生活動咩?有呢句就夠啦!但凡是教會地方一帶!不論近岸或離島或不能上的島!都是無魚釣無生態或不能釣魚,或者步兵到不到的都是事實!好似毒魚咁,你話佢會毒來賣嗎?知都唔買啦!唱都比人唱死!目的咪就系唔比人到呢D地方!包括漁民!我只是講出無人敢講的意見!唔信無關系!當我說笑吧!
回復 支持 反對

naobao 發表於 23/5/2013 19:55:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
owenchan 發表於 23/5/2013 14:23
唔信唔更要!我個人的意見唔需要人信!英鬼宗教神棍有進行過放生活動咩?有呢句就夠啦!但凡 ...

你知道嘅野,咪神神秘秘喇...不如盡地一煲爆出黎喇,我無所謂架喎!!
開人名開團體名開埋邊間教會都得架,
你手上係咪有舊港英政府D秘密文件呀??
快D同大家分享
回復 支持 反對