搜索

自己 玩橡皮艇一問

不死神2 發表於 27/3/2013 22:40:06 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
有絛c兄 試過 用橡皮艇 出海釣魚
or 如果真係有經驗的c兄 出海 有咩 要注意事項
再問` 你唔你 所有 香港 口水域都玩得
細佬 想買番只 玩下

相關帖子

fishingkid 發表於 28/3/2013 05:02:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
LEI個係獨木舟吧? 可以去西貢租隻試玩下先~
回復 支持 反對

樓主| 不死神2 發表於 28/3/2013 19:31:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔好e思呀 我只係找唔到 圖所以隨便上載的
回復 支持 反對

panther312 發表於 31/3/2013 00:22:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
D個主意我都試過.以我既經歷係第一你預左失(濕)身,第二隨時爆口漏氣.所以你要帶多套衫換,頌要問自己游水得唔得,因為出到去D水流係唔同沙灘泳池.游唔到番岸大有可能,游島番岸有無位上岸先?計劃好晒至做呀!C HING
回復 支持 反對

樓主| 不死神2 發表於 31/3/2013 01:46:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
計劃 係有不過 未有行動 仲有我好似唔識游水
回復 支持 反對

Kezz 發表於 31/3/2013 02:51:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我之前係澳洲有隻...果FD 都有另一隻...都叫有D 經驗既...

其實好多人都話易穿...當然係有咁既可能啦...始終係INFLATABLE...不過機會大唔大就...第一, 隻船用咩 MATERIAL...第二, 你要好知道自己做緊咩..如果下下D 釣亂FING, 下下埋石就咩都快玩完....

因為唔係好知你點玩...都唔係好識答你喇....EG 咩TYPE 船, 用唔用MOTOR, 係離岸幾多, 天氣, 風, 水流等等....同埋自己既能力....
不過好似上面咁講, 要WELL PLANNED... 一般都好好玩....

如果你SEARCH 下外國, 都有D INFLATABLE FISHING FORUM...好多INFO 可以學到...

ONE OF THE BOATS =)

登錄/註冊後可看大圖

HOPE THIS HELP
回復 支持 反對

Kezz 發表於 31/3/2013 02:53:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
題外話....依家番左香港...想買架KAYAK =))
回復 支持 反對

樓主| 不死神2 發表於 31/3/2013 11:59:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
想 係想 不過 無禁樣 GE 地方去放只船
回復 支持 反對

Kezz 發表於 1/4/2013 15:29:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
諗住租位JAH。。。要睇你住邊頭LOR。
回復 支持 反對

樓主| 不死神2 發表於 1/4/2013 19:29:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
租金 勁高 WO
回復 支持 反對