搜索

[釣具] [買完有圖] IKADA60+櫻伊勢5號

medc 發表於 24/7/2012 11:15:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
放心,個支黃棍多數都係斷竿身的
回復 支持 反對

樓主| 8656404 發表於 24/7/2012 12:01:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

archie 發表於 24/7/2012 21:52:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
斷係人為,我覺得。

支大陸黃棍係比較軟,用2號絲上兩斤幾章雄無問題。但你拎支竿上粗絲玩,一個唔覺意掛底以為中大嘢,大力抽,唔斷腰至奇。

至於支竹心,外型同鳳尾差不多,腰同調子也應該差不多。
回復 支持 反對

medc 發表於 24/7/2012 23:47:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

精魂同竹心我都攞過上手玩我可以答到你
以新手來講ryobi 支竹心我認為係首選,腰夠硬竿頭有中硬和硬調各一支,價錢5xx唔算貴,
但缺點係竿比較重而且竿身頭階造得比較出有點要小心唔好撞到

回復 支持 反對

bunker88 發表於 15/8/2012 15:54:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
請問隻Ryobi買幾錢啊?
回復 支持 反對

ykk 發表於 15/8/2012 21:32:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
8656404 發表於 2012-8-15 18:12
$699 ar
XX有490蚊人仔

請留意網站守則
2) 構成商業廣告或宣傳其他網站情況

登錄/註冊後可看大圖
利用任何方式於網站(任何可以輸入資料位置)進行刻意、可能導致或類似的商業廣告或網站推廣行為。

登錄/註冊後可看大圖
惡意灌水廣告帖。

登錄/註冊後可看大圖
假借活動名義出商業釣團帖子或利用發帖回帖言論招攬釣友以作任何賺錢目的。

登錄/註冊後可看大圖
假借發帖名義介紹推銷商品、推薦艇家、推薦收費釣場或推薦魚排。

登錄/註冊後可看大圖
簽名欄或個人資料欄刻意加入商業內容或不受歡迎網站資料鏈接。

登錄/註冊後可看大圖
帖子內容提供拍賣網或網上商店連結、刻意宣傳產品、宣傳其他網站。

登錄/註冊後可看大圖
出商號(包括商號全名、別名或"XX?","X?X"...等類似任何型式商號名稱)名稱或近似名稱或作出正面或負面評語。

登錄/註冊後可看大圖
貨品於商舖的購買價(只刊出參考價錢則除外)或相片內產品包含店舖價錢貼紙。

登錄/註冊後可看大圖
於帖子查問、回答或發報有關供貨、訂貨、送贈、搬遷特價及派發各類型商業宣傳品、產品或直接向有關人士(生產商、代理商、零售商及商品官方測試人員)詢問產品問題。

登錄/註冊後可看大圖
"香港釣具交易中心版"以外發放或宣傳任何二手買賣內容。

登錄/註冊後可看大圖
任何代買、代Bid、代賣、團購建議及資料內容。

登錄/註冊後可看大圖
發表任何商業意見徵詢。

登錄/註冊後可看大圖
利用短消息功能刻意宣傳發放任何商業信息。

登錄/註冊後可看大圖
利用二手版當作營利目的售賣釣具。
觸犯上述守則,將會被刪帖、禁訪或直接刪除帳戶處理。

回復 支持 反對

樓主| 8656404 發表於 15/8/2012 13:35:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
THX各位
回復 支持 反對

樓主| 8656404 發表於 11/8/2012 20:24:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
推一推問一問..多謝咁多位
回復 支持 反對

karma 發表於 12/8/2012 21:52:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
千3就睇返15樓
回復 支持 反對

樓主| 8656404 發表於 12/8/2012 21:59:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
太遲了,女朋友送左櫻伊勢5號俾我,1272$
本身想問下意見,自己去買,但佢偷偷買左俾我。
回復 支持 反對