搜索

香港買hechi竿一問

336338 發表於 15/6/2012 01:06:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
sellingpoint 發表於 2012-6-14 21:34
呢支野似乎風聞唔係太好啵....
硬得黎真係好死硬下....
不過磅過上手係幾輕既 =]

C Hing, 有冇link睇下, thank you !!
回復 支持 反對

魚旦仔 發表於 15/6/2012 01:11:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

賣点兄:ms240我都有用、它完用大華(野島調子)9/1調、頭芯0.4mm反應非常快、我估多數師兄都會喜用、咁又係仲D魚仔有也意思、咁又可能我第一次用佢仲要玩4号直出一晚就釣4斤幾紅由一條、二三斤班一d問題都冇、落到6/4時真係實bom bom、好鬼有力、又說同其他新出的HECHI竿幼身直落係有分別、所以我現在還有時想用佢、大華ms都幾有保正!(它的毛病是仲大魚時EVA手托好易走位、滴D AA膠可以!)仲有中國造哈哈、好竿!
回復 支持 反對

魚旦仔 發表於 16/6/2012 02:55:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
a.. 發表於 2012-6-16 01:55
貼幾張俾大家睇下

好竿好竿都0.8頭心應該會好强
回復 支持 反對

a.. 發表於 16/6/2012 01:55:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
魚旦仔 發表於 2012-6-15 19:09
師兄又買咗加D相片放下毒啦我冇見個這竿資料

貼幾張俾大家睇下
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 1金幣 +85 收起 理由
TEN69 + 85 果然劇毒!!

查看全部評分

回復 支持 反對

sellingpoint 發表於 15/6/2012 16:45:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
魚旦仔 發表於 2012-6-15 01:11
賣点兄:ms240我都有用、它完用大華(野島調子)9/1調、頭芯0.4mm反應非常快、我估多數師兄都會喜用、咁又 ...

@@" 乜原來係國產的麼..... 呢層真係冇牛意,哈~ 事關我自己D BJ全部係泰國野黎 LOL

其實對於HECHI我真係冇咩研究,就我理解HECHI係直感之中係快狠準既代表,而要達到以上所講,某程度上要有好強好挺既竿腰....
而呢類形既釣具同我既作釣手法有一定對衝,所以亦並非我杯茶 =] 而且我個人對D淨係頭心可以fing得郁既釣竿幾近興致缺缺,冇計,日新毒我不淺呀.....

不過話分兩頭,上排或深場都係用hechi竿比較好,捕捉魚訊等各方面都有較優表現,所以都捱住面包托左支baystage番來,希望有機會操盡佢吧 =]

回復 支持 反對

sellingpoint 發表於 15/6/2012 16:50:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
336338 發表於 2012-6-15 01:06
C Hing, 有冇link睇下, thank you !!

支野已經停產左好耐....
官網資料就冇喇.... 不過呢度都可以睇到下個樣~

http://www.tsuruya.cc/hechi_carbon.html

第二支,白色既就係~
行sic,除左個竿袋之外,比較喜歡既就係個seat位,好力D嘛 =]

回復 支持 反對

魚旦仔 發表於 15/6/2012 18:04:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
sellingpoint 發表於 2012-6-15 16:50
支野已經停產左好耐....
官網資料就冇喇.... 不過呢度都可以睇到下個樣~

白色呢支係幾靚仔,但個綱冇資料,但我都係最愛上面個支saguri,哈哈!期待你支竿,我都想睇下!
回復 支持 反對

sellingpoint 發表於 15/6/2012 18:10:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
魚旦仔 發表於 2012-6-15 18:04
白色呢支係幾靚仔,但個綱冇資料,但我都係最愛上面個支saguri,哈哈!期待你支竿,我都想睇下! ...

gama D野太實際喇,唔岩我呢D花巧好色之徒,哇哈哈哈~
plus,我真係大部分係因為個竿袋先買佢.... 真係靚到貓兒也動情~
番來後一定要影相post個袋 @@"

回復 支持 反對

a.. 發表於 15/6/2012 18:42:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
sellingpoint 發表於 2012-6-15 18:10
gama D野太實際喇,唔岩我呢D花巧好色之徒,哇哈哈哈~
plus,我真係大部分係因為個竿袋先買佢.... 真係 ...

使吾使post幾張上黎俾你吊下引先
回復 支持 反對

魚旦仔 發表於 15/6/2012 19:09:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
a.. 發表於 2012-6-15 18:42
使吾使post幾張上黎俾你吊下引先

師兄又買咗加D相片放下毒啦我冇見個這竿資料
回復 支持 反對